-Dålig jag är

Far alltid till stallet så sent så när jag kommer hem hinner jag inte blogga!! men imorgon blir det uppdatering..eller ne ska till stugan då, så förhoppningsvis på lördag om jag inte hinner skriva på jobbet imorgon ;)

-Löshoppning!

Idag löshoppade jag och Lina Marulk och Bus-Johan i paddocken. Dom var superduktiga båda två! Marulk var pigg och glad och hoppade kanske 60cm som högst, duktig kille! Bus-Johan var lite slö från början och småtravade fram till hindret för att sedan skutta över, hehe, men efter en liten stund fick han upp farten även han!
Tog massor av bilder dom jag lägger upp imorgon, gud jag ligger efter i bildredigeringen känner jag!

Tappade min nya mobil i sanden också så den blev lite repig, suck! Kan bara hända mig..

Beställde även nya grejjer från Hööks idag! En ridhjälm, svart ridbyxor (har saknat sedan mina gamla gick sönder) och ett par föhoppningsvis lite mer hållbara vantar!

Ace flyttade även till Näske på sommarbete idag som hon brukar:) Får fara och hälsa på dom mkt i sommar nu när jag har körkort:)

sakna snön? njaa

-Barbackaträning

Igår så for jag till stallet en stund på kvällen, tog med tränset direkt till hagen och hoppade upp där. Red sedan barbacka tillbaka till stallet och in i paddocken. Vi började med lite skrittarbete i båda varven. Han var lite hängig i bettet och stretade emot lite. Men när jag även började tänka på hur jag själv satt, slappnade av lite mer och gjorde med min kropp som jag ville han skulle göra så gick det bättre.

I traven så var han faktiskt riktigt fin, och jag kunde sitta utan att skumpa av som jag typ gjorde de första gångerna. Då sprang han fort med huvudet i luften och jag var i mer obalans men nu bär han upp sig bättre och kan samla ihop sig bättre så då blir det även lättare att sitta ner både barbacka och med sadel.

Sedan tränade vi svängar "löst" (hade tränset kvar men höll inte i det). Högersvängarna gick jättebra och han svängde fint om än inte så små svängar. Vänstersvängarna var ltie svårare, både han och jag har det som "svårare" varv så det är inte så konstigt. Jag känner mig mkt stelare när jag ska fokusera och vrida mig i bäckenet åt det hållet, men några bra svängar fick vi till.
För att inte tala om halterna! Han var underbart duktig där! Jag behövde bara sätta mig lite tillbaka och föra fram benen lite så stannade han på fläcken, ibland höjde jag även händerna lite(fortfarande utan att hålla i tygeln) som liten förstärkning. Han gjorde finare halter än vad han gör när jag rider med sadeln och tränset.

När vi var klara i paddocken så gick vi en sväng ut till där vi hade vinterhagen där stängslet nu är borttaget och red där en stund. Där blev han lite busigare och piggare, framförallt i traven, blev några skutt :P
Han sprang på ungefär som "hööhööh kolla vilket fint landskap! *humhumhum*" med spetsade öron. Men han slappnade av lite mer sen och gick riktigt fint stundtals.

Gick sedan ner över lägdan och tog en galopp uppför. Det blev en lugn galopp som bestod av bocksprång i varje språng,haha! Kändes ganska kul, typ som en gunghäst, lugn galopp i bockslowmotion, mysigt var det iaf :)-Ny design!

Som ni ser så har jag gjort en ny design, har haft den gamla i snart ett år! Men har itne haft inspiration till det förän nu. Så vad tycks? Förstår dock inte varför bilderna i headern blev pixliga :/

Om ni inte kan se det nya så tryck på uppdatera i din webbläsare.

Ne nu ska jag fara till stallet en sväng, sisådär kl. 21 på kvällen, men så kan det gå ibland!

-Träning på plan

Lina lånade Bus-Johan igår så vi red ner till planen vid ishockeyhallen i Svedje. Vi började med lite dressyr, han var ganska pigg och ville trava fort men efter en liten stunds voltarbete blev han lugnare och fin. Sedan gjorde vi halt en stund och jag hjälpte Lina lite med Bus-Johan. Han är en väldigt tjurig liten ponny och tycker det blir jobbigt när man kommer åt honom. Han faller gärna lite inåt och tvärar emot lite. Men mot slutet blev han riktigt fin och lösgjord, gav efter för tygeln och såg riktigt trevlig ut. Några gånger till på det så :)
Sedan ställde vi upp ett litet hinder på kanske 30-40 cm som vi hoppade över några gånger. Marulk var superduktig och hoppade över varje gång även om det blev lite si och så med avståndet ibland ;) När vi sprang bakom Bus-Johan över en gång så blev Johan superbusig efter hindret och började bocka och ha sig så Lina ramlade av, haha! Men bara upp och hoppa igen så körde vi några gånger till. Bus-Johan är verkligen riktigt duktig på hoppa! Får se om man kanske kan filma nån dag när vi skuttar lite :)

Ska fixa bilderna från när vi badade i tjärn nån dag också!


-Impulsivt

I förrgår så hade jag bara tänkt mysa en stund i hagen eller gå en liten promenad men när jag stod där så fick jag för mig att ta på grimma och två grimskaft och sedan hoppa upp barbacka, så det gjorde jag! Red runt lite i hagen, Bus-Johan gick efter oss en stund från början och blev busig när vi travade lite och då blev Marulk det i sin tur ;)
Skrittade mest runt och tränade på svängar och halter, han var superduktig och svängde bara jag satte fokus och ledde lite med grimskaftet och gjorde halt när jag lutade mig lite bakåt. Blev lite träning av böjning och nedåtsök också och det gjorde han så fint så! Formade sig helt okej för att vara första gången i vanlig grimma!
En riktigt mysig kväll var det!


.

bara lite testing, eftersom jag inte orkar skriva idag, men imorgon kommer update ;)


blubb..typ

Skriver bara lite kort nu. Lina red Bus-Johan och jag tog Marulk barbacka så red vi upp till tjärn och badade och galopperade två vändor. Johan hittade på massa bus som vnaligt men dom berättar jag sen tillsammans med bilder och en liten film :)

Imorgon bär det av till Ulvön för att fira midsommar där.

modig kille

Sedan så gick jag en liten sväng med Marulk i repgrimman ner till brön som går upp i skogen för att träna att gå över den eftersom han tyckeer den är läskig och har dom gånger vi gått där oftast galopperat över;)
Men han var superduktig och jag kunde skicka över honom flera gånger utan större problem, lite darr på benen första gångerna men. Han kunde även stanna upp mitt på bron och ta de lugnt även om han ibland ville gå av:) Så vi var inte där så länge utan gick sedan tillbaka till hagen.

Idag har jag bara farit dit och umgåtts i hagen och fotat lite så dom bilderna ska jag fixa:)i förrgår

BuseJohan

Helene hade beställt en repgrimma av mig till Bus-Johan, så den provade han igår, den passade bra:) Jag visade och jobabde lite med honom i paddocken en stund. Lite Jojo-lek till att börja med och att han ska hålla fokus på mig med båda ögonen. Matildas kommentar till Helene efter en liten stund: Mamma får jag springa lite här ute, dom backar ju bara! haha! xD
Han är ganska dominant av sig och flyttar sig gärna inte, en annan sak jag märkte var att han gärna blockerar sin högra sida, antingen genom att hindra mig med huvudet elelr vända bort den sidan. Det kan bero på att han känner sig mer osäker där och säger: nej jag vill ha dig på det här ögat!
Så jobbae lite med det och flytta bakdel. Han var väldigt slow i reaktionen från början men efter någon gång så var det som att det lossnade lite och han började tugga smaska och gäspa och sedan gick det bättre.
Gjorde sedan lite ledövningar, och även där var det att han vände lite före och gick så att han såg mig med vänstra ögat efter en lien stund så gick detta toppenbra!
Sedan som avslut flyttade jag lite framdel, han gled iväg lite och är väldigt kvick i fötterna men ngåra fina fick vi iaf till.


film markarbete

Idag så red jag i paddocken. Red på halvlånga tyglar större delen av passet så at han fick bära upp sig själv. Han var superfin och lyssnade jättebra. Samlade ihop sig fint!
Tränade sedan lite på glaoppen, och all markträning har gett resultat!! Nu fattade han höger galopp på andra försöket :D Sedan höll han den i ca. ett varv tills jag bad honom sakta av^^

Sedan hoppade jag av och filmade lite när vi jobbade från marken. Orkade inte filma när jag red eftersom man måste hoppa av och upp hela tiden.
Vi tränade bara lite allmänt, lite nedåtsök i alla gångarter och galoppfattningar. Här kommer filmen så då kan ni ju kolla själva :)


älsklingsMarulk!

Idag var han så himla duktig, han har utvecklats så mkt bara de här två-tre senaste markarbetspassen. Började med repet på och gjord elite av det som vi gjorde i torsdags, att jag gick jämsides honom och han ska följa med i svängarna. Sedan lite drivinggame i skritt där jag fokuserade på böjning efter voltspåret, han var superduktig och sänkte huvudet. Gjorde även lite backa ur 5 zoonen som vi inte gjort på ngåra veckor och det gick bättre än någonsin. Så fort jag nuddade i svansen så tog han ett steg bakåt och även andra gången! Innan har jag alltid behövt ta lite i repet någon gång:)
Sedan tog jag bort repet och skickade ut honom. Jag gick med honom på en iten mindre volt i mitten och han var kanske två meter ifrån mig. Han sökte sig jättefint neråt i skritten, vilket han itne gjort förut och i traven hade han en fin form och bar upp sig i flera varv!
Till och med i galoppen sänkte han huvudet korta stunder och kunde hålla sig på en någorlunda liten volt. Höger galopp gick tom. bättre än vänster idag. Och det ser jag som positivt, för det betyder att han har börjat bli starkare i höger galopp nu och vi kan börja jobba jämsidit lika mkt med båda galopperna:)


BUS-Johan

Igår så lånade Lina Bus-Johan och vi red upp till Hamptjärn. Det var till vår fövåning ingen där och badade så vi gick ner i vattnet en stund. Marulk tvekade lite först men sedan gick han ut. Ett tag hade vi vatten enda lite ovanför magen^^ Törstig var han också. Bus-Johan tyckte det var roligt att bada han med och gick ut så han hade vatten enda upp till halva rumpan, och han doppade nästan hela ansiktet i vattnet när han drack, haha!
Sedan tog vi en galopp uppför backen och där uppe där man vänder är det sand så då tyckte Johan att det var ett perfekt ställe att rulla sig på så det gjorde han ;) Lina hoppade av och sedan ville inte Johan bli fångad igen, men han gick inte långt utan sprang bara mest runtrunt där uppe och pep itegrann ibland ;) haha till slut fick vi tag på honom och han levde verklgien upp till sitt namn!
Vi tog en vända galopp till och då gick det bättre. Marulk gjorde föresten några riktiga krumbukter med benen åt alla håll ;) Vi gick sedan ner i vattnet igen en stund och badade bort sanden från Johan innan vi red tillbaka.


torsdag

I förrgår var Marulk superduperduktig! Vi jobbade från marken, först med repet. Tränade på att gå jämsides med varandra och han ska följa när jag både svänger ifrån honom och stanna upp och ev. svänga på stället när vi svänger "åt hans håll". Från början var han ltie ivrig och trodde att jag skickade iväg honom eftersom vi inte gjort detta förut så han gick lite framför med efter några skakningar i repet så förstod hana tt han faktiskt skulle gå bredvid mig och om jag höjde handen lite och saktade in så stannade han upp/saktade in. La handen framför manken för att lättare kunna följa varandra.
När det kändes bra så tog jag bort repet och vi gjorde likadant där. Han var superduktig och följde mig jättebra, framförallt i vänster varv. När jag svängde mot honom så stannade han upp och vände utåt och följde med tillbaka i sväng åt andra hållet, om jag backade lite mot hans rumpa elelr hur man ska säga så böjde han sig lite i sidan osv. Duktig!
Efter en stund så lät jag honom gå på en liten större volt runt mig, han höll sig på den volten och gled inte iväg. När jag sedan bad om trav så kom han fram i en lugn och fin trav och sänkte huvudet och bar upp sig, ååh finaste! Måste ta med kameran nån dag :) Vissa gånger gick han nästan ett stort halvt varv så.
Och att avsluta med så gjorde vi några höger galoppfattningar och han tog galoppen direkt när jag började "galoppera". Vi gjorde det några gånger och han höll även där en lugn galopp:)bada

Igår så tog jag och Marulk en tur upp till tjärn, det var alldeles spegelblankt och kvällssol^^ Det var några som satt vid stranden så vi körde tre galoppintervaller i backen med skritt ner. Han var piggelin och gjorde ngåra små glädjeskutt. Sedan gick vi bort till bron/utloppet från tjärn och tränade där, eftersom han tycker det är läskigt. Vi stod säkert en halvtimme och bara tog ett steg i taget, backade av honom, gick fram ett steg, böjde honom mm. När han stod ganska nära och lugnt hoppade jag av och skickade honom över, första gången trängde han sig lite mot mig men andra och resten av gångerna gick han lugnt och fint över :D och sista gången hoppade jag upp och red över, duktig kille!
Nu var det ledigt borta vid badplatsen, så gick dit. Han tyckte vattnet var läskigt så hoppade av och gick med honom i och hoppade upp där. Han var jätteduktig och vi gick ganska långt ut, han hade vattnet upp till magen! Får några veckor sedan vågade han inte ens gå ner på stranden^^ Det var så mysigt o stå där i kvällssolen:)


barbackagymkhana

Igår var det sista lektionen för terminen. Förra gången hade vi föresten dressyrryttartest som jag itne visste om men vi red två och två så det gick bra ändå och Ace var jättefin!
Men igår hade vi gymkhana..på två stycken. Det var riktigt roligt, vi red barbacka också. Vi gjorde lite olika slags banor som bla. bestod av slalom mellan koner, runda hinderstöd, hoppa litet hinder, volter, raksträckor i full fart mm. Ace och jag vann för det mesta förutom ngn gång när vi hade lite för bråttom genom slalomen(ingen bra idé i galopp med någon meter emellan) och rev en kon så vi fick ta straffvarv runt den.
Ace blev supertaggad på startlinjen och tror även hon tyckte det var riktigt roligt^^
På slutet i avtravningen så var hon superfin, och bar upp sig helt själv.

Klupphoppning

Den gick sådär. CR 80 cm, blev tre vägran första rundan andra rundan fick vi 12 fel. I 90 cm fick vi tre vägran i grundomgången, så nja ingen toppendag. Men när det väl flöt på så kändes det toppen och hon hoppade super! Nu har vi hoppat en trippelbarr för första gången också, och det med utan problem :)
Ochd et bästa av allt var att vi klarade alla kombinationer i alla rundor som vi alltid haft problem med förut, med avstånd och sådär. Eller kombination och kombination, två hinder med 4-5 galoppsprång emellan. Så det kändes iaf bra :)

Börjar med lite bilder:

90 cmhaha kaninhopp^^


och filmer..
CR 80cm 12fel


90 cm uteslutna

här är uppdateringen

Har inte uppdaterat på länge....igen. Men förra veckan var det så mkt kring studenten så hann helt enkelt inte vara inne på datan överhuvudtaget och nu sedan har jag inte orkat uppdatera ikapp. Så jag hoppar över vissa dagar som jag itne kommer ihåg. Har börjat jobba nu också, 7-16 hela sommaren..

För nån dag sedan så jobbade jag med Marulk i paddocken. Började med repet, skickade över lite bommar och sprang med honom lite. Efter en stund tog jag bort repet och han travade bakom mig när jag började springa, han följde tom. över bommarna, duktig kille!

I måndags så red jag med Anki och Ace runt Magnussons ner till tjärn. Marulk var så himla duktig! Blev först jätteglad bara av att han vågade gå ner till vattnet med mig på ryggen och sedan förvånade han mig med att gå ner med framhovarna i vattnet, det har han bara gjort när jag stått på marken. Till slut var vi ute med alla fyra hovarna i vattnet! Och sedan kunde vi gå runt och han plaskade med mulen och lite med benet när han tittade på Ace som som vanligt plaskade som en galning. Vi kunde gå ut så han hade vatten över nästan hela benen och han kunde stå lugnt och fint stilla, tror han tyckte det var väldigt mysigt när han väl kommit på att det inte var farligt^^
Anki hade satt på Ace benskydd med ullfodring(smart)så när Ace höll på plaska så lossnade ett och flöt iväg...Hon försökte gå och hämta det men Ace ville itne gå så långt ut och sedan tycker hon det är lite läskigt med ullsaker(framförallt sadelpaden) så nja det var väl inte riktigt upplagt för att lyckas...men efter vi stått där i vattnet kanske en kvart(duktig Marulk) så kom skyddet sakta flytandes tillbaka och tillslut kunde plockas upp. Vi badade en stund till och gick sedan tillbaka till stallet.


söndag hoppeli

Red först me Helene och Björn en tur runt berget och ner vid tjärn, lite galopp men mest skritt.

Sedan red jag Ace en stund också inför tävlingen nästa dag. Vi gick till paddocken och hoppade ett hinder på kanske 60 cm. Hade ett litet på diagonalen också som vi rullade på i båda varven. Hon var superduktig och kom rätt nästintill varje gång på hindret. Hon blev inte så värsta stark heller utan lyssnade bra.


härlig tur trots storm

Idag följde Lina med och lånade Bus-Johan. Det blåste ju typ storm idag men vi gav oss ut ändå! När vi red över lägdan innan skogen så var han lite busig och gick ut på lägdan och backade och hade sig och ville inte följa med, haha! När vi kommit in i skogen gick det mkt bättre, där blåste det knappt något heller.
Vi red bort till Gene Fornby och runt lite där. Vi travade på den långa sandstigen och sedan tog vi galopp på galoppstigen. Johan var först första vändan, han galopperade lugnt och fint medan Marulk gjorde några bocksprång bakom och travade resten av biten, han tyckte Johan var lite seg xD Vi red lite småstigar tillbaka igen och galopperade en gång till, denna gång var jag först och vi satte iväg. Nu va rinte Johan sen med att hänga på, han gjorde några bockserier inklusive pruttar och galoppade sedan på i full fart^^
Vi red sedan ner till grusgropen och klättrade flera vändor. Vi hade kamera med oss hela turen så vi filmade en hel del. Vi turades om med att stå där uppe o filma när den andra klättrade, första gången gick det bra men sedan kom Johan på att han kunde ta backen som var bredvid och gå uppför på tvären, ochs edan höll han sig fast vid den taktiken ;) Och varje gång Johan blev busig nere i backen så ville Marulk hänga på och han kastade om och galopperade i samma riktning dit Johan kom upp. Haha och där sitter jag på halvlånga tyglar med kameran i en hand XD
Sista gången så skrittade vi uppför en gång tillsammans, då gick det bättre^^ Sedan började vi rida hemåt igen men efter vi kommit fram till "korsningen" där man antingen kan gå mot Nyänget/Fornbyn eller över berget så tog vi den skogsvägen fram och tillbaka. Vi galopperade med Bus-Johan i täten, dom gasade på ganska bra men dom var jätteduktiga och lyssnade bra!
Sedan red vi tillbaka samma väg ut på lägdan. Vi skuttade även över den upphöjda bommen några gånger var som jag lagt fram igår.

Film kommer sedan :) nu bara några dåliga bilder.


här vet ja inte om han försökte lägga sig eller vad han höll på med XD

lite uppdatering...

Har tappat lusten att skriva här, ingen som läser(verkar det som) så då har man heller ingen inspiration eftersom jag ändå skriver en egen träningsbok i stallet.

Menmen jag ska försöka hänga kvar.. I både onsdags löstränade vi i paddocken, tränade mkt på galoppen. I torsdags så gick vi upp till tjärn i grimman för att vattenträna lite. Han tyckte det var läskigt för det blåste och blev lite vågor. Men jag kunde efter en liten stund stå kvar på strnden och skicka ut honom så han hade alla hovar i vattnet.

Fredag. Red i det bettlös tränset för första gången, i paddocken. Det gick faktiskt riktigt bra och han lyssnade bra i det. La fram en upphöjd bom som vi skuttade över några gånger. I traven försökte jag få honom att trava över och inte så att han känner att han måste hoppa över varje gång, på ett sånt litet hinder. Det klarade vi några gånger.

Efter det red jag Ace. Tog bara med tränset till betet och hoppade upp barbacka där. Red först i den delen av hagen vi spärrat av. Tränade på avsaktningar och halter från alla gångarter. Hon tog bettet lite men lyssnade bra ibland. Sedan red vi ut ur hagen och upp mot tjärn. Där fick jag hoppa av varannan meter för att sparka bort skit efter någon ridskolegrupp som just ridit förbi, IRRITERANDE!!! I området dessutom också och ovanför badplatsen-.-
Aja vi red ner i vattnet och plaskade och hade oss en stund, red med vattnet lite över magen, jag fick kravla upp benen så långt jag kunde eftersom jag hade stövlar och ridbyxor och Ace plaskar inte lite när hon kör igång ;) Mysigt var det iaf!

RSS 2.0