busigt

Idag hade jag utsläpp. Efter jag låtit honom äta en stund ute i hagen och jag mockat så tog jag in honom och red sedan bort mot Gene Fornby.
Hade tänkt träna lite på galoppen och för en gångs skull så var det faktiskt inte en enda liten unge som åkte pulka vid parkeringen! Men jag ångrade mig ganska snabbt ändå för det var väldigt djup snö, alltså ångrade mig angående att träna på högergaloppen. Gick ner och travade några varv, han tyckte nog det var ganska härligt, och fick lyfta på benen ordentligt! Sedan tog jag en vänstergalopp ett varv och sedan vek jag av upp på en stig som går upp från parkeringen, och då var det som om han hoppade till(vet inte om han snubblade lite kanske) och bytte till HÖGER galopp! jag blev väldigt chockad men väldigt glad, även om det bara var en "olyckhändelse". Så även fast jag ratat idén om att träna på den så blev det ju ganska lyckat ändå :D
Gick och travade sedan runt på lite random skogsvägar och tog sedan en galopp på den långa sandstigen(eller nu är det ju snö men) och jävlar vad ha tog i där alltså,haha^^ och sedan frustade han som en galning jag vet inte hur länge efteråt :P Sedan började vi skritta hemåt.

En lite söt grej när jag stod och borstade av honom i boxen efteråt: Jag stod och borstade typ magen eller nått, och helt plötsligt så för han fram ena frambenet och viker in huvet mellan benen i våran version av cirkusbuga.*visst är jag duktig när jag gör såhär? hallå kolla på mig då?! jag är ju duktig nu*
HAHA jag började typ asgarva för att han var så söt, och han fick några klappar på halsen. Jag gjorde inte ens något litet som liknade det kommandot. Eftersom han verkade vara på lite trickhumör så gjorde jag kommandot för det han just gjorde så att han skulle få riktigt beröm för det, jag vill ju inte ge honom beröm när han gör det utan kommando för då kan det lätt bli att han gör det hela tiden. (eller lite uppmuntrande får han för att han tänker själv)
Gjorde också en yoga på varje sida. Testade att stå fraför honom och bara peka på det ben jag ville han skulle lyfta/föra fram i spanska skritten, till en början förstod han inte så mkt men efter att jag petat lite löst på knät så förstod han sen när jag bara pekade, duktig!^^

En bra dag idag helt enkelt. Imorgon ska jag fara och kolla på klubbhoppningen på ridskolan och sedan far jag till Ticken efter det, och sedan har jag en dum fotouppgift som jag måste jobba klart med resten av morgondagen också -.-bra men kallt

Ingen mer snöstorm, skönt! istället har det blivit kallt igen, menmen, man kan väl inte få allt.
Tog in honom och gjorde en jätteful fläta i svansen efter jag borstat en bra stund, eller till en början var den fin, på den inbakade delen. Sedan fick jag för mig att fortsätta fläta hela svansen än fast svansroten tagit slut, och ja, man kan säga att den levde sitt eget liv, ibland stog den bakåt, ibland inåt ibland åt sidan, som en pinne ungefär. Efter en stund blev jag tvungen att ta ut den, blev lite rädd att det skulle komma in någon annan i stallet och skratta xD
Jaja, eftersom det var så kallt så tränade jag först på den spanska skritten i den gigantiska stallgången(det fick mig att tänka på ridskolans lååånga gång och om man skulle gjort det där) men det funkade bra här också :) tränade på yogan i skötspiltan, och det blir bättre och bättre!
Blev lite less på det trånga utrymmet så efter en stund gick jag iaf ut på gångvägen , hah när vi skulle över diket så skönk Ticken ner så han hade snö upp till magen, och man kunde höra *stonkstonkstönflås*^^ jag hade turen att vara lite lättare så skönk inte ner lika långt ;P
Fortsatte med spanska skritten och han har verkligen kopplat ihop det med att han ska gå framåt nu också. Jag prövade att ställa mig framför honom och peka och ibland knacka lite på höger ben varannan gång och vänster varannan, och han bytte och lyfte riktigt bra!
Sedan tränade jag på lite andra småsaker också, men var inte ute så länge :)
Just det han lyssnade jättebra när jag gick bredvid honom idag! om jag saktade ner och tog långsamma steg så gjorde han det också, om jag gick snabbare så gjorde han det, om jag började springa så började han trava osv. :)

en väldigt vintrig bild ;)lite kort om idag

Idag var vi på en mysig promenad bland husen på småvägarna i grimman. Han lyssnade jättebra på min energi eller hur jag ska säga, började trava på en gång när jag började springa och när jag stannade så gjorde an halt, gick långsammare så saktade han in osv.
Tränade på yogan och spanska skritten en stund på ridbanan också. Spanska skritten var bästa gången hitills sedan vi började lägga till att han ska gå framåt samtidigt! :)

yoga och bakutsparkar

Superväder idag! bara -5, ingen blåst och nästintill helt blå himmel (y)
Tränade från marken i paddocken och på ridbanan först. Tränade lite vända upp från volten från början och får jag säga det själv gick det riktigt dåligt xD iallafall från början, han var lite slö och ignorerade lite, men efter några gånger när jag fått vara lite övertydlig så gick det bättre :)
Björns ägare(tror jag det var) gick förbi och frågade hur länge jag hade hållt på med horsemanship, hon "höll" tydligen också på med det. Pratade lite om det och hon sa också: det märks när man gör fel och rätt, och ja, det gör man verkligen ;) ibland kan man nästan se på hästen när man gjort fel, som om dom tänker: haha loser!
Gick ganska snabbt över till ridbanan där det är plogat, gjorde lite random småövningar där. Han är verkligen toppen på yogan nu! lyfter upp benet själv när jag sträcker fram armen genom mellan bakbenen. Det var bara nån gång när jag fick hjälpa till lite.
Spanska skritten går också bättre och bättre, den är ju inget som man lär in på en dag precis... Han gick framåt jättefint med bakbenet några gånger samtidigt som han förde fram frambenet :D
Vid tio kom Hanna (jag hade utsläpp så var där tidigt) och vi for bort mot Svedje och runt ridskolan. Hanna försov sig lite så jag tog in och gjorde ordning Ace lite ;P
Vi travade på några ställen och på banvallen. Tog en galopp på den enkelriktade sträckan för travhästarna. Ace blev lite pigg och sprang enligt Ticken lite för nära hans rumpa så det blev några små bakut ;) fast det gick bra såklart, hände inget. Nog är han gammal, men säga till kan han fortfarande ;P
Vi genade förbi Kock och över lägdorna på tillbakavägen, skrittade hela vägen hem, och vi hoppade av och gick med dom sista biten innan vi var hemma vid stallet.galoppträning

Idag tog jag sadeln och det bettlösa och red mot Gene Fornby och Sommarhemmet.
Tränade på galoppen vid "vändplanen" (ser ut ungefär som en liten rondell) vid sommarhemmet. Han var pigg och lite småtjurig idag :P Han har ju som sagt väldigt svårt för högergaloppen. Jag ställde utåt så att man öppnar upp för "höger bogen" så att han lättare skulle ha en chans att fatta rätt. Det blev många försök som oftast slutade i vänster galopp iallafall, och han blev ju inte mindre pigg efter varje sväng heller ;) Men efter många försök så kom han faktiskt in i höger galopp! YEY! Det var inte speciellt vackert kan jag tänka mig, typ: springaspringaspringa i trav och sedan galopp ;P Kände att jag inte kunde sitta och hålla honom i en lugn trav i fattningen för då blir han bara förvirrad om han ska springa eller inte så jag får nog göra lite så från början iaf. Sedan avslutade jag med några vänstergalopper som han kan bäst ;) Han fattade lugnt och fint från en lugn trav, jobbade lite med ställningen där och det gick hyfsat bra :)
Hade egenligen tänkt att träna på den stora parkeringen vid Gene Fornby men pulkåkarna verkar vara stamgäster med säsongskort där på fina helgdagar, så det sket sig än en gång ;)

en udda bild

finfint

Idag snöade det och blåste en aning och var allmänt tråkigt väder..
Han hade inget täcke på sig så han var ganska snöig, borstade bort det på en gång när han kom in så han blev inte så blöt. Tog på honom fleecetäcket och repgrimman och gick bort till ridbanan.
Han var minst lika duktig idag som igår! Började med lite cirkling game, och han var jätteduktig och gick i samma tempo hela tiden runt mig.
Han var hur duktig som helst på yogan idag med, jag behövde bara sätta armen bakom/mellan bakbenet/bakbenen så började han lyfta lägga vikten på andra sidan och lyfta babenet fick hjälpa till litegrann men så fort han böjer halsen så håller han upp det själv automatiskt. Det går verkligen framåt :D
Ett litet genombrott på spanska skritten blev det idag också, han gick framåt med det diagonala bakbenet samtidigt som han förde fram/lyfte frambenet, duktig!
Tränade sedan ökning till trav när jag börjar springa framför honom baklänges på hängande rep, och han har blivit mkt kvickare nu även om det inte är perfekt :)
Blev inte någon lång träning idag men det hade inte behövts även om det hade varit bra väder eftersom han var så duktig^^


fotande, lite ridning mm.

Idag tog jag på det bettlösa tränset, halsring, och tog med carrot sticken och kameran. Gummibootsen som jag beställt har kommit också så prövade dom också, inte för att dom behövdes idag egentligen men. Han brukar ibland trampa sig och jag hittade ett par rätt billiga så :)
Gick till ridbanan och tränade först lite förhållningar och halter i halsringen. Först fick jag vara lite övertydlig med vikthjälperna och hjälpa till med halsringen ganska mkt i halterna, men efter några gånger så blev han mkt känsligare :) och vi har trots allt inte ridit i halsringen överdrivet många gånger. Tränade lite svänga och sånt också, och rygga, det klarade han galant. Ibland fick jag ta hjälp av Sticken och lägga tryck på halsen.
Red sedan en stund med det bettlösa, och gud vad fin han var där alltså, tror han aldrig gått så fint på en sån kort stund som vi red med det. Han ställde jättebra och gick inte innanför med bakdelen nått i volterna :)
När jag sträckte mig efter carrot sticken som jag ställt ifrån mig (jag orkar ju inte hoppa av ;)) så tyckte Ticken jag blev lite tråkig efter en stund, ja det tog ett tag för mig att nå den x) så han började krafsa lite med benet. Jag tog tillfället i akt( när jag fått tag på sticken) att träna lite på spanska skritten. Från början behövde jag hjälpa till med sticken lite men sedan räckte det bara med att jag förde fram benet lite och duttade en aning på benet^^ duktig kille, och han tycker själv att han är stencool ;)
Sedan promenerade vi över till paddocken och där fick han gå runt som han ville medan jag fotade lite, eller ja gå och gå han stod stilla där jag lämnade honom och såg ut att sova xD
Fotade Björn lite, en tjej på bdb som var medryttare på honom förut så hon ville att jag skulle ta några bilder på honom så hon fick se hur han såg ut. Tog självklart bilder på Tick också :)
Sedan tränade vi vidare på bla. "följa efter", inkallning, igångsättningar när jag springer bredvid eller framför, han var riktigt duktig!
Två saker som gick jättebra idag var backa när jag står bakom och yogan! :D på backa behövde jag bara ta lite lätt i svansen så backade han(måste ibland pingla i repet om jag har nått eller hjälpa till med sticken första gången)
Yogan som vi inte tränat på jag vet inte hur länge klarade han bättre än någonsin idag! Jag behövde hjälpa till lite med att lyfta upp benet i början av övningen men sedan böjde han bak huvudet och höll upp benet jättefint och kunde stå så en bra stund! så duktig, jag hade nästan tänkt att lägga den övningen på hyllan, men ville prova idag när både jag och han var på lite trickhumör. Och det är en sån himla bra strechövning.
Gjorde någon cirkusbuga aktigt, vet inte riktigt vad man kallar det, men där var han iaf också jätteduktig och vägde jättefint bakåt/neråt. Alltid närn vi gjort den så ska han alltid göra det sälv utan att jag bett om det, så då står han där med huvudet mellan frambenen och ser söt ut ;) "kolla vad duktig jag är! får jag godis nu?!" haha! "men du fick ju just en godis, och jag bad faktiskt inte om detta nu, men du kan få en klapp^^

Lägger ut några bilder från idag, här kan ni se hur det bettlösa tränset ser ut också :)

vet att nosremmen är lite långt ner, ska flytta upp den^^

åsså en trött bild på Björn får det bli också

härlig dag

Slutade elva idag :D alla våra lärare verkar dissa oss eller nått, men mig gör det ingenting alls :D
Kom iväg med 1 bussen hemifrån eftersom Sofia blev tvungen att följa med hem till mig en stund innan hon fick skjuts hem, jaja..
Tick och jag gick iaf till paddocken för att jobba lite från marken, gjorde typ allt och inget. Vi tränade inte på något speciellt utan lekte mest runt lite.
Först lite igångsättningar, så att han ska bli lite kvickare i dom, lite följa efter när jag går/springer baklänges framför honom mm. Det gick jättebra och han kom fram i trav riktigt snabbt när jag började springa även fast det var lite "jobbig" snö som han kan tycka :P Tränade också att han ska bli kvickare på mina signaler när jag ber honom vända upp och där var han jätteduktig, framförallt i traven.
Släppte sedan lös honom, gud, kommer typ inte ihåg vad vi gjorde eftersom vi inte gjorde något specifikt. Men tränade även här lite på kvickheten och följa/vända upp/komma in och sånt. Gick in bredvid honom och började springa bredvid honom, och han reagerade verkligen där på mitt kroppsspråk och kom fram i trav.
Gjorde några bugor också, och han har verkligen blivit stadig i dom nu och jag behöver inte alls använda halsringen, utan bara hålla i benet och ge lite tryck bakåt.
Fortsatte med att träna in att han ska gå framåt samtidigt som han för fram benet i den blivande spanska skritten, det går bättre och bättre där med, men det är långt ifrån spansk skritt än så länge.
Kom på att stringen på Carrot Sticken fungerar alldeles utmärkt som halsring om man tar lös den från sticken. Så tänkte sitta upp och rida lite i halsring men det fanns ingen pall ute. Bajs också! försökte hoppa upp utan pall, tog lite fart och försökte hoppa/kravla mig upp men det gick inget vidare bra och Ticken tyckte mest jag var konstig och såg ut att tänka: "men shit! vad har hon fått för sig för konstigheter nu
då?!-.-" haha, fast han var duktig och stod alldeles stilla iaf, jag får nog träna lite mer på min smidighet(a)
Just det, tränade backa när jag står bakom honom också, och det gick riktigt bra efter att jag fått visa honom några gånger med sticken vad jag ville, det var ett tag sen vi tränade på det faktiskt.

Ja detta var det jag kommer ihåg :)

Tick i paddocken i somras, ännu en bild som jag inte lagt märke till


trevligttrevligt

Idag blev det en lång dag i stallet, men det var bara mysigt, och har man ett annars rätt så ointressant liv så är det ju bra att sysselsätta sig med något :}
Red först Tickis såklart då. For bort till Gene Fornby idag igen med Linnea och Lucky. Tog det bettlösa idag med.
Vi tog två galopper, och herre jävlaar vad dom tog i andra gången alltså. Först travade Ticken lagomt snabbt och sedan kände jag hur han spände varenda muskel och tog i utti ba sjutton! riktigt härligt! Fast en kvinna som satt i snön lite längre bort vid nån slags pulkbacke tittade på oss som vi var lite halvt från vettet :P Hästarna tyckte iaf att det var kul och skönt att få springa och det var lite svårt att sakta av t.om. dom kände att dom var på väg hemåt också så.
Vi red skogen förbi Nyänget tillbakavägen och det var riktigt bra underlag där :)
Sedan var det Ace's tur att få komma ut en sväng, eller vi red i paddocken. Jobbade först igenom henne i skritt, trav och galopp, gjorde några skänkelvikningar, hon var superfin! från början var hon lite seg men efter en stund kom hon igång, efter lite trav och galopp. Vi körde lite cavaletti också, typ 20-30 cm. Så det blev ju mest att kliva över men blev några små skutt också. och några bommar men fanns inte så mkt att välja mellan eftersom de mesta ligger begravt under snön så det blev till att gräva lite xD
Hon var ganska svettig när vi var klara, men det var bara 0 gradigt idag så :)

Ace, har inte lagt märke till denna bild förut, men den är ganska mysig faktiskt :)

myselimysigt

Idag blev det att prova det bettlösa tränset, satt igår och smörjde det en bra lång stund för det var rejält stelt ;) lite mjukare idag var det men smörjde igenom det en gång till efter ridturen också.
Tog på honom halsring också eftersom jag tänkte träna lite med den också emellanåt hade jag tänkt men det blev inte av, bara några halter sådär, men dom få vi gjorde var jättefina :)
Red Carlgrensvägen bort till Gene Fornby. Gick ner på parkeringen i sandgropen och red några varv, ganska djup snö. Tänkte träna lite på högergaloppen men kom precis en massa skrikande ungar med pulkor och skit, verkligen skrikande! så jag muttrade för mig själv, ville egentligen skrika rakt ut tillbaka x) men jag behärskade mig och tog istället en vänstergalopp uppför en av backarna från gropen. Kände att jag inte ville gorma med honom, när vi ändå inte kunde träna på höger på "parkeringen". Det var faktiskt en riktigt mysig liten backe, det är lite småkul att rida där borta faktiskt, hela skogen är ju proppfull med stigar i olika storlekar, så man hittar alltid någon ny när man är där, framförallt när man rider själv :)
Red sedan lite härs och tvärs och varvade med skritt och trav. Han gjorde riktigt fina öppnor också, lite stelare åt vänster. Tror jag ska ta upp yogan igen så han får stretcha ut lite.
Längs en av grusvägarna gjorde jag halt och tränade på spanska skritten från uppsuttet. Först förstod han inte riktigt och började backa och hålla på. Men efter jag visat en gång med handen så kunde jag sedan bara föra fram skänkeln lite och peta lite med foten på benet så förde han fram det, på båda benen, duktig!
Tog en galopp på den vanliga hederliga galoppsandstigen(eller ja det är ju snö där nu men) också, woohoo sa Tick!
Hade sedan tänkt att gå tillbaka till parkeringen för att kolla om dom gått men bestämde mig istället för att ta en galopp på en av grusvägarna på tillbakavägen. Koncentrerade mig på fattningen, att han inte ska börja trava snabbare utan fatta galopp på en gång, och efter några tillbakahållningar så blev det riktigt bra :) När vi galopperade förbi sandgropen så kom en av skrikkillarna upp med ett knallrött tefat precis över backkrönet så Tick blev lite chockad och gjorde en liten hastig avsaktning till trav men inget mer med det och vi galopperade sedan vidare.
Han var verkligen jättefin idag, och jag är jättenöjd med tränset, och det kommer såklart gå bättre ju mer vi använder det, men helt klart en bra första gång! :)
Och sen en sak som irriterar mig: alla surtanter och surgubbar som man möter när man rider! man säger glatt hej och det ända man för tillbaka är en blängande blick, eller så ignorerar dom en totalt och tittar rakt ner i backen eller fortsätter bara prata! HEJ FÖRLÅT ATT VI FINNS! fast detta gäller ju såklart inte alla utan endel är faktiskt riktigt trevliga och kan tom. säga: det där såg mysigt ut, eller liknande :)
Nu blev jag lite aggressiv känner jag, stavas det med ett eller två g? nej, nu är det bäst jag slutar skriva innan det blir ännu flummigare :]

ett stycke Tick och Tardeedutti

Kom till stallet strax efter ett, tog in honom och gick sedan till paddocken i repgrimman och med carrot sticken (y)
Först så longerade jag honom lite så han skulle komma igång, skritt och trav och han fattade tom. galopp riktigt lätt idag :D
Eftersom han var ovanligt på hugget idag så släppte jag lös honom och löslongerade lite, jag använde inte sticken så speciellt mkt idag egentligen men den var svuerän i löslongeringen. jag drev på honom i galopp och då gjorde han ett litet bussprång och föll sedan in i HÖGER galopp i några steg efteråt :D första gången jag sett honom galoppera i höger galopp. Kan iofs ha varit korsgalopp också eftersom jag inte riktigt han se och det bara var några språng, men det var iallafall höger med frambenen, och det är ju alltid nått :)
Han fick beröm, men har svårt att tro att han kopplade ihop det eftersom han var i full färd med att trava, men bad honom iaf att vända upp och sedan vila.
Vi höll på med löslongeringen ett bra tag. Inkallningarna funkade inte super idag men några gånger vände han upp och kom in till mig riktigt bra, men vi får träna vidare på det mera.
Efter att jag bett om inkallning en sista gång och han stått jättelänge borta i motsatt hörn motför mig och bara tittat men till slut kom in till mig så gav jag mig där och vi gick ut från paddocken. på väg bort mot stallet igen så stannade vi och övade lite på spanska skritten. Jag stod framför honom och bad honom sedan gå framåt samtidigt, det har vi bara tärnat på en gång än så länge och den sista gången var han riktigt duktig och gick framåt med bakbenet. Carrot sticken funkade föresten mkt bättre än dressyrspöt :)

blev en till sommarbild, om man hoppas riktigt mkt kanske den kommer snabbare? och dom är så söta när dom går där på rad^^promenix

Nu har det bettlösa tränset och Carrot sticken kommit!! blir nog att testa dom imorgon och i helgen :D
Mitt egna förslag till mig själv i förra inlägget passade bra idag, alltså att ta en promenad med honom. Klarblå himmel, sol och frost på träden :) en aningens för kallt men det får man stå ut med.
Gick upp till Hamptjärn. Tränade halter på vägen dit, att han ska göra halt precis när jag stannar och det har han blivit jätteduktig på och lyssnar varje gång när jag går bredvid honom, ibland när han går bakom och jag stannar så är han påväg upp bredvid mig men då får jag flaxa lite med armbågarna så backar han tillbaka ;) och det brukar bara behövas första gången så förstår han sen.
Sprang med honom på några ställen också så han fick trava och även där var han jätteduktig att sakta av när jag gjorde det. Han lyssnade så himla bra när jag sprang baklänges framför honom också! varje gång kom han fram i trav när jag började springa, bäst var han :) han brukar ju annars ta några snabba skrittsteg innan han börjar trava.
Vi tränade lite grundövningar på den lilla parkeringen uppe vid tjärna också, lite vända upp och flytta bakdel. Han var lite mer okoncentrerad där men det gör inte så mkt^^
På tillbakavägen fortsatte vi med halterna och lite sånt.

Från i somras, Ace Tardee Ticken Povel. Usch vad jag vill ha sommar nu!

bilder

Slutade ett idag så jag hann till Ticken när det var ljust, och vilket toppenväder sen! klarblå himmel, sol och bara nån minusgrad :D
Red faktiskt i sadeln idag(woohoo) och tog på honom remontnosgrimman och fäste tyglarna i den. Gick till ridplanen där det är mindre snö än i paddocken. Red mycket volter, tränade av och ingångsättningar, ställa och lite rygga. Han var riktigt fin vissa stunder^^ ibland var han lite stel och ville mest dra sig mot utgången ;)
Efter vi gnatat på på ridplan en bra stund gick vi ut på lägdan, blev lite voltarbete där med innan vi tog en galopp, wiiie :) Travade några vändor i djupsnön också och på slutet började han tycka det var lite småjobbigt ;) så vi skrittade av längs gångvägen där det inte är så mkt snö, och jag hoppade av och gick med honom tillbaka. Ganska mysigt att bara vara ute o gå faktiskt, kanske ska gå en liten promenad med honom nån dag med fint väder :)

Här kommer några av bilderna från igår :)
fler hittar ni här


buga litegrann^^


trav

träna på spanska skritten

galoooopp

^^

fotoväder

Idag blev det lite träning i den mysiga snön på lägdan, soligt och toppenväder!
La på ett schabrak med en täckesgjord runt så den satt fast tog på repgrimman och gick sedan ut. Magnus kom och fotade oss litegrann också :) Han hade sina nya benlindor på frambenen som jag köpte på rea också, eller som Magnus sa: Han har nå strumpor där fram?! haha, men dom satt iaf finfint :)
Vi lullade mest runt litegrann. Travade och galopperade några vändor också, han var så duktig så! Men han ville gärna svänga in där vi hade in och utsläpp från sommarhagen i somras "jamen är det inte här man brukar gå hem?!" så då fick jag säga till honom: jo, men lille Tick, vi ska inte hem än! och föresten är det bara på sommaren man kan gå här^^ Det fanns för övrigt ganska mkt att bli distraherad av idag, tex. "stackars" lilla Ace som stod ensam i hagen bredvid och gnäggade(Povel var också ute) och en till häst i stallet mittemot som också stod och gnäggade för hans kompisar var inte heller i hagen. Så så fort den gnäggade så gnäggade Ace tillbaka osv. osv. ;P
Vi tränade lite på spanska skritten och buga också så det blev några bilder på det med.
Efter Magnus åkt så fortsatte vi med Spansk skritträning från marken, och det gick riktigt bra! Jag kunde stå framför honom och han förstod på en gång.
Tog sedan repet över halsen och gick/sprang baklänges framför honom. I skritten går det alltid bra, det är traven vi måste träna på, alltså han ska börja trava när jag börjar springa. Från början var han lite trög men sedan var han jätteduktig och började trava nästan på en gång. Framförallt när vi kommit upp på gångvägen, han kanske tyckte det var lite drygt med snön..
Fick bilder av Carin idag från när Ticken var föl och unghäst, så himla söt! ska försöka scanna in dom sen nån dag.
Har inte kollat igenom alla bilder från idag heller så dom lägger jag in nån dag framöver.

fast en bild från idag kan få komma upp :]
skogstur i repgrimman

Bara -9 grader idag, rena sommarvärmen :D
Tog på honom repgrimman och red ut med Hanna och Ace på en liten skogstur, har inte ridit honom speciellt mkt i skogen med repgrimman förut, men han var duktig och lyssnade jättebra :)
Red bort mot Svedje men vände upp på skogsvägen och genom skogen så man kommer fram vid Hamptjärn. 
Tog en galopp på skogsvägen, det gick lugnt och fint men vi mötte en gubbe med hund så vi fick lov att sakta av efter drygt halva backen, typiskt ;) men kanske inte så smart att racea förbi, haha :P
Det är så mysigt att rida genom skogen där, känns nästan som att rida på ett fjäll, fullt med björkar med snö på grenarna. Än fast fjällbjörka rär lite mindre men skitsamma ;)
Framme vid Hamptjärn var det som vanligt folk ute på isen och pimplade(galningar!) Vi tog en till galopp uppför backen bredvid tjärna. Snön var lite halvlös så det sprutade fullt med snö från Ace's hovar på oss x) Lunkade sedan ner för backen igen, vände och tog en sista galopp. Jag lät honom trava ungefär halva backen och sedan kände jag hur han tog i och satsade i galoppen, han tyckte nog det var lite jobbigt med snön ;)
Sedan gick vi åter ner och började skritta hemåt igen, det gillades, går alltid mycket snabbare hem ;Pkallt men kul ändå

Fattar inte varför det måste blåsa just dom dagarna när det redan är svinkallt?!!
Hade utsläpp så var där tidigt. Tog en remontnosgrimma och fäste tyglarna i den, blev alltså något bettlöst tränsliknande.
Gick först till paddocken och testade lite och skrittade runt lite men är så jobbig snö där så vi gick över till ridbanan. Koncentrerade oss på att ställa, vilket är lite krångligare när man inte har bett, iaf när han är van med det. Har ju tränat det i repgrimman också men typ bara en gång. Från början gick det väl inte så toppen, men efter stund efter vi tränat lite på spanska skritten så var han jätteduktig! Ställde sig okej och sänkte tom. nacken och gick i en någorlunda form, vilket jag inte trodde jag skulle få av honom idag, så jag blev jätteglad och typ skrek BRAAA BRAAA DUKTIG KILLEEE! i varje steg han tog, haha nemen inte riktigt, men nästan ;)
Och hur gick det med spanska skritten då? Jodå, tränade det uppsuttet, och ibland började han typ hypervinka med benen och ibland blev det andra benet än vad jag bad om men skitsamma^^
Efter han varit så duktig så gick vi över till lägdorna, vi tog en räsergalopp uppför i djupsnön. Så mysigt var det! och Ticken tyckte det var superkul^^ äntligen slut på det där fåneriet med att ställa sig hit och dit ;) varför inte bara gasa på rakt fram? :D Vi tog en snabb trav SNABB en vända också och sedan travade vi ner i ett lugnare tempo och gick sedan till paddocken igen och skrittade av så han slapp plumsa i djupsnön.
Han var toppen idag och det var så mysigt så :)

inte idag dåva, men han är så söt på den blden^^kort träning

Idag var det kallt och blåste och snöade, inte så trevligt alltså..
Prövade något nytt idag, eller jag hann typ knappt prova eftersom vi typ gick in så fort vi kommit ut x)
Tog longeringsrepet och fäste det som tyglarna i tränset, tog på sadeln och hade stigbyglarna uppdragna. Drog repet igenom stiglädren så att det blev som någon slags tömmar så jag kunde gå bakom honom.
Gick till paddocken och testade, först tyckte han det var lite konstigt att jag gick bakom honom och drev och styrde men han förstod nästan på en gång, så vi skrittade runt lite och tog några travsteg. Sedan vara mina händer stelfrusna.
Tränade lite på spanska skritten, det gick jättebra, och sedan gick vi in i värmen igen, eller ja värmen och värmen, lite varmare är det iaf :)
Just det, tränade att han ska börja trava när jag börjar springa också på gångvägen innan vi gick in. Det gick riktigt bra mot slutet det med :)
Blev inte så överambitiöst idag, men vi pallade helt enkelt inte det i kylan x) Tick tycker det är jobbigt när det blåser också, han bara står och vrider och vänder sig mot vinden^^

Hah hittade en konstig bild på mig och Tick från november 2008 x)
bra att hela Ticken kom med ;)


skogstur

Idag följde mamsen med till stallet. Hade utsläppet så vi var där ganska tidigt. Mockade medan hästarna fick vara ute och äta en stund, tog sedan in dom igen och gjorde iordning.
Red förbi Nyänget till Gene Fornby, travade och skrittade runt lite där. När vi travade på en av grusvägarna så fick Ticken sin travartrav så då fick jag och Ace galoppera lite bakom och efter en stund så såg Ticken, jaha skulle vi galoppera så då föll han också in i galopp. Det gick lugnt och fint. Duktig Ace! Ticken är ju också duktig såklart.
Man märker på Ticken att han blir lite smågrinig när han får gå sist. Han gör ju såklart ingenting dumt men han går väldigt sakta och slappar och sen när han får gå först så spetsar han öronen, och ser ut att säga: Jippiii!!! och så pinnar han på i rask takt, han är så sööt^^
Vi tog Carlgrensvägen tillbaka, känns som det går lite snabbare än genom skogen..


slö dag

Hade varken lust att rida eller jobba från marken idag, och då blir det ju sällan bra heller. Så tog in honom och borstade och höll på en bra stund och stod och mysade lite^^
Stod och kliade honom på sidan, men han var lite kräsen med att det skulle vara på rätt ställe jag kliade så han böjde halsen och visade med munnen, hallå, det är faktsikt här det kliar! så gjorde han flera gånger :P

Jahapp nu fanns det inte så mkt mer att skriva...


gott nytt

Nytt år, ny header...
vet inte om den blev lite tråkig?
vad tycker ni, är denna bättre eller sämre än den förra?

Nu hoppas vi på ett bra 2010 =)


RSS 2.0