härlig dag

Slutade elva idag :D alla våra lärare verkar dissa oss eller nått, men mig gör det ingenting alls :D
Kom iväg med 1 bussen hemifrån eftersom Sofia blev tvungen att följa med hem till mig en stund innan hon fick skjuts hem, jaja..
Tick och jag gick iaf till paddocken för att jobba lite från marken, gjorde typ allt och inget. Vi tränade inte på något speciellt utan lekte mest runt lite.
Först lite igångsättningar, så att han ska bli lite kvickare i dom, lite följa efter när jag går/springer baklänges framför honom mm. Det gick jättebra och han kom fram i trav riktigt snabbt när jag började springa även fast det var lite "jobbig" snö som han kan tycka :P Tränade också att han ska bli kvickare på mina signaler när jag ber honom vända upp och där var han jätteduktig, framförallt i traven.
Släppte sedan lös honom, gud, kommer typ inte ihåg vad vi gjorde eftersom vi inte gjorde något specifikt. Men tränade även här lite på kvickheten och följa/vända upp/komma in och sånt. Gick in bredvid honom och började springa bredvid honom, och han reagerade verkligen där på mitt kroppsspråk och kom fram i trav.
Gjorde några bugor också, och han har verkligen blivit stadig i dom nu och jag behöver inte alls använda halsringen, utan bara hålla i benet och ge lite tryck bakåt.
Fortsatte med att träna in att han ska gå framåt samtidigt som han för fram benet i den blivande spanska skritten, det går bättre och bättre där med, men det är långt ifrån spansk skritt än så länge.
Kom på att stringen på Carrot Sticken fungerar alldeles utmärkt som halsring om man tar lös den från sticken. Så tänkte sitta upp och rida lite i halsring men det fanns ingen pall ute. Bajs också! försökte hoppa upp utan pall, tog lite fart och försökte hoppa/kravla mig upp men det gick inget vidare bra och Ticken tyckte mest jag var konstig och såg ut att tänka: "men shit! vad har hon fått för sig för konstigheter nu
då?!-.-" haha, fast han var duktig och stod alldeles stilla iaf, jag får nog träna lite mer på min smidighet(a)
Just det, tränade backa när jag står bakom honom också, och det gick riktigt bra efter att jag fått visa honom några gånger med sticken vad jag ville, det var ett tag sen vi tränade på det faktiskt.

Ja detta var det jag kommer ihåg :)

Tick i paddocken i somras, ännu en bild som jag inte lagt märke till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0