-allt möjligt jaaao

I lördags red jag och Gabbi en jättehärlig vårig uteritt nere på Björnängevägen. Marulk och Stina sket bokstavligen på sig när vi skulle gå förbi kossorna och lastade om och började trava hemåt. Gabbi och jag satt bara och gapskrattade haha. Sedan tog det ett bra tag innan vi fick dom att gå förbi där igen både på dit och hemväg.
 
På kvällen hängde vi uppe i Björnen några från klassen och åt och spelade monopol. Jag och tilda utklassade stort!
 
I söndags så åkte jag och tilda med Gabbi på hoppträning på Wången. Tog 2 timmar att lasta när vi skulle dit men till slut så. Hoppträningen gick jättebra och det var en mysig liten utflykt trots allt strul. När vi skulle hem tog lastningen bara 30 min;) Vi stannade på macken i mörsil och köpte glass på hemvägen, vårkänslor!
 
På kvällen sov jag hos tilda och tobbe,vi åt god middag, spelade kort, såg på film och åt godis o chips. Tobbe flyttar om någon dag då han hoppat av:/ så då flyttar tilda in hos oss.
 
Vi har föreläsningar varje dag nu framöver och idag var det faktiskt kul. Vi fick leta efter fornlämningar i vår hemtrakt på riksämbetsantikvariets hemsida. Var kul att se att det finns fornlämningar på väldigt många ställen där man vistas ofta utan att man vet om det. Gene Fornby var ju givet, men även flera runt Hörnsjön, på varvet och svedje mm. mm. gå in där och kolla vet ja! raa.se
 
 
Idag har det blivit en härlig ridtur tillsammans med Karro/Ulla och imorgon blir det fullt upp, med skola, skoning på lunchen, hem och packa ordning och byta däck. För på torsdag åker jag och tilda till Göteborg. Blir horseshow på fredag och sedan en massa annat kul:) Vi bilar ner, två till från klassen liftar också med.
 
just det, hann ju med att åka bräda med Maria i lördags också, myspys!
 

-Vintertur med Bivack

Hej och hå, har haft fullt upp igen men tänkte skriva lite om fjällturen. Jag var tillsammans med Maja och Tobias och ingen av oss är väl speciellt bra på karta och kompass... så det gick ju som det gick med det. Första dagen gick dock rätt hyffsat faktiskt, förutom att vi var väldigt sega. Att ta sig till första kontrollen tog 2,5h haha, så vi åt lunch efter kanske 800m. Sedan trodde vi att vi visste var vi var men när kom fram till en sjö som vi trodde var fel sjö så visade sig det vara den vi från början hade tänkt att gå längs så det blev ju bra till slut.
 
Vi var ju såklart sist framme vid lägret  och de andra hade redan börjat bygga stora snövallar runt tälten. Vi började gräva där tältet ska stå, man gräver ner det en bit för skydd mot vinden. Bakom en av våra vallar gjorde vi en soffa och som ett litet kök.
På kvällen hade Urban lite skidlekis med oss och sedan drog några av oss på en liten kvällstur.
Och vet ni?! Vi såg en varg! Den gick uppe på en fjällrygg så vi skidade upp dit och kollade lite spår men var svårt att se för det var ganska hård skare.
Natten gick också bra, jag  sov varmt och gott i tältet.
 
 
Dag 2 packade vi ihop vårt pick och pack och lämnade vår mysiga snöby, liksom dagen innan orienterade vi oss fram till dagens basecamp i grupperna.
Om vi var lost igår så var det inget mot denna dag. Gick jättebra i början och vi hade koll, men sedan när vi skulle ta lite höjd så skråade vi för mkt och hamnade för långt ner och långt bort. Vi var ju dock lyckligt ovetandes tills vi kommer fram till en sjö som stämmer jättebra med kartan, stup på siforna av sjön. Var bara en sak som fattades, ett vindskydd men vi drog slutsatsen att det kanske hade rivits,hah. Urban hade sagt på morgonen att ni kommer komma fram först för vi hade valt en bra väg, så vi kunde skicka iväg ett sms när vi var framme.
Eftersom vi inte var helt hundra så ringde jag honom och sa: Nu är vi framme..tror vi. Urban: Jaha är ni?! Är det några andra där då? Jag: eh hm nee, och inget vindskydd heller. U: Det är två grupper frammer och gräver redan. Hahah ooops. Vi fick ta fram gpsen och ge honom koordinater så han såg vart vi var och sedan fick han komma och möta oss. Haha hur dåliga?! Vi var dock bara typ 800m från den riktiga sjön.
 
Vi kom fram 2-3 timmar efter de andra grupperna så det var bara att sätta igång och gräva. Man gräver först en gång ca 1,5 meter in och sedan breddar man och bygger sängar. Snön var väldigt hård så tog ca. 4 timmar att gräva på 3 st. Vi var ganska lessa när vi bestämde oss för att vara klara, trots att den var lite liten. När vi kom tillbaka efter att ha hämtat upp våra grejjor vid tälten(satte upp dom för skydd medan vi byggde) så står Urban och gräver större inne i bivacken "jag tyckte det var lite litet" Haha assnällt.
Natten var lite kall och jag frös  så fort jag vaknade men det gick ändå hyffsat bra. Mkt mysig bivack iaf.
Urbans bild på vårt tält på morgonen, som tur hade vi ju inte sovit där den natten.
 
 
Hemfärden gick smärtfritt, vi skidade i samlad trupp längs mestadels pistad led ner till Ullådalen igen. Gick undan i backarna så en fick åka bakom pulkan och bromsa den. Folk ramlade som plockepinn här och där, vita blixten(försvarets gamla träskidor) är inte alltid de mest tillförlitliga;) Men kul var det!
 

-Helgen och inspiration

Hej allihopa, eller du.
 
Helgen har varit en riktig myshelg tillsammans med Tilda och Malin. I fredags så åkte jag upp till Tilda och Tobbe i Björnen, Fredrik kom också. Vi åt middag innan jag och Tilda drog hem till mig där vi bakade kladdkaka och hade filmmys. Hon sov hos mig och på lördagen tog vi det mest lugnt, gick runt i byn och mötte sedan upp med Malin och åkte hem till henne i Duved. Vi har ett litet projekt på gång som vi pysslade med, ni lär nog bli förvånade när ni ser det;)
Både jag och tilda sov där och på morgonen gjorde vi pannkaksfrukost med mango, kiwi, banan och sylt. Gick morgonpromenad på isen, sista rycket tror jag det var för nu börjar det tina och bli öppet vatten här och där.
 
Tilda följde med till stallet senare på dagen, vi longerade Marulk på banan. Över travbommar och galoppbom+hinder. Travbommarna gick jättebra men han blev lite osäker öve galopphindret och ville inte riktigt galoppera hela vägen fram och stängde av mig lite.
 
 
Imorgon drar klassen ut på en tredagars fjälltur, vi ska bygga bivack en natt och sova i tält en natt. Vi turar på försvarets gamla träskidor med skidpulkor, ska bli intressant haha.
 
Om ni har lust så gå in och kolla denna gamla skidfilm, Urban visade oss den som lite inspiration, haha. Riktigt rolig var den faktiskt med den gamla berättarrösten och allt. Bästa är när de råkar köra över hundarna med pulkan och sedan "det gick braaa". Och erkänn grymma på åka skidor;)
 
 

-Som det ska va

Heldag i farten idag, varit dåligt med sånna på ett tag men nu är jag/vi back on track;) Började med föreläsning i skolan, världens tråkigaste, om kulturvärden och fornminnen etc. Alla såg lite halvpömsiga ut.
 
Efter skolan vid halv 4 tiden gick jag Malin och Tilda ner på byn för att kolla en lgh som de hittat, superfin och mysig var den, nere vid vattnet...hatar att vara fast i denna lgh:(
Vi gick och fikade på Bahnhof och surrade ett bra tag, jag och tilda satt kvar lite längre och gick sedan upp till mig. Bytte om och drog sedan till stallet.
 
Vi pysslade med Marulk och jag red sedan på banan medan tilda satt i mitten och dirigerade, hah inte riktigt. Men nice att ha ngn som ser lite vad man gör för fel o så. Gör att man skärper sig lite bara att ha nån där. Marulk var jätteduktig, tränade tempoväxlingar, halter och ryggningar.
 
Satt och surrade ett tag i sadelkammaren och när vi var klara hade klockan blivit strax efter 21. Nu har jag precis ätit middag, hehe.
 

-lavar o djur o sånt

Igår i skolan så var vi uppe i Björnen och samlade lavar till våra lavsamlingar, haha:) Hittade några som vi inte hade iaf. Tillbaka på skolan fick alla varsinn låda med olika fack, så vi kan skriva lappar till alla lavar. Ser ganska kul ut egentligen när vi sitter där och sorterar och tittar fascinerat på våra lavar i våra lådor.
 
Idag var vi också uppe i Björnen/Fröå gruva och övade viltspåring med gps. Enkelt förklarat programerade vi in en start och en målpunkt i våra gpser och sedan gick vi längs den linjen och markerade ut när vi korsade ett djurspår och vilken sort det var. Vi gick två och två och hade våra linjer parallelt med de andra grupperna. När vi tillbaka på skolan sedan la in allas spårning i datorerna kan man då se hur ett djur har korsat alla linjer och kunna se hur ett djur har rört sig. Det var mest harar, sedan räv och ekorre. Även ngn hermelin och rådjur.
Jag och Malin hittade även några nya lavar idag, tjoho.
 
Vi grillade som lunch uppe i Fröå-området, mysiigt,
 
LIte bilder från dagen
 
 
På kvällen idag tog jag även en härlig skidtur nere på sjön:)

-vååår

Igår red jag ner till Björnängevägen, en grusväg på andra sidan E14. Jobbade honom i skritt och trav både dit och tillbaka. Han var dock väldigt spänd och tittig så gick ju sådär. Märks att han mest blivit riden i skogen i vinter, motför i Övik då vi red genom samhället nästan varje dag. Men stundtals var han fin, och utsikten med:)
 
Idag tog jag in och pysslade med honom och sedan gick vi på en mysig liten promenad i grimman. Idag var verkligen våren här i Åre, plusgrader och mer varma vindar. Det har varit fint och soligt länge men vinden har varit kall, och i skuggan. Underbart idag!
 
 

-Höjdarpass

Helt jäkla underbart pass idag med Marulk, tycker jag typ jämt säger att han är duktig, men idag lite extra!
Till att börja med kan jag inte förstå hur duktig han har blivit på galoppfattningar, han tar galoppen på en gång när jag ger skänkeln och inte bara för att man driver på, han förstår verkligen. Stadig är den också.
 
Jag la fram två bommar med 17m emellan, 4 galoppsprång. Vissa gånger kom vi lite fel och han bröt av mellan dom men när vi kom rätt så höll han galoppen med rätt antal språng mellan, han tycker det är väligt jobbigt att galoppera på rakt spår så hur duktig var han inte där då. Han kunde även trava jämt och fint över dom utan att skutta över, ett stort steg bara det då han tycker bommarna är lite småläskiga.
 
Hade ställt fram ett litet sockerbitshinder också som vi galopperade över, ibland direkt efter bommarna och ibland på volt. Han hoppade himla fint utan kråksprång och även de gångerna vi kom lite fel så gjorde han allt och hoppade ändå. Vilken stjärna han är bebisen, som fyller tvåsiffrigt snart appropå ingenting. Herregud vad tiden går, han var ju 7 nyss?!
 
 
Här är han, nöjd och glad efter passet. Han kändes väldigt glad och framåt idag också med mkt driv, han brukar tycka det är lite tråkigt på banan annars och bli lite loj.

-Vårfeelings

Var så mysigt i stallet idag, sol och plusgrader. Red en uteritt och ngn hade visst lite vårkänslor! Han var himla fin att rida idag och när vi vände så gjorde han sina traditionella grymtningar och hopp framåt. I galoppen så gjorde han glädjeskutt efter glädjeskutt i samspel med fjärtar, haha höll på skratta på mig!
Han kändes så glad och frustade hejvilt i skritten och traven.
Var i stallet i flera timmar idag med, surrade med Gabbi och smörjde utrustning.
 
Imorgon efter skolan hänger jag troligen med Anja till Angeyja och myser med Vinddur, hennes islänning.
 
 

-stall och hopp

Var en lång stund i stallet idag och pysslade med Marulken. Stod säkert en timme och tog bort päls och friserade man och svans. Red en liten uteritt som uppvärmning, nerför långa backen och skrittarbete uppför, bra för rumpen. Red ett litet passa på banan sedan, fokus på att få igång bakbenen, skritt och trav.
 
Nu ikväll har jag varit och tittat på finalerna av JOI och Alpine Challenge, ruligt. Ska se om jag fick några bra bilder men jag har en känsla av att de blev ännu sämre än igår..
 
En instagrambild sålänge
 
den lilla flygande grejjen däruppe är en radiostyrd kamera:)

-filmernas film


-JOI kval

Det är ju Jon Olsson Invitational här i helgen så jag gick bort och tittade ikväll och klickade några bilder. Final imorgon.
 
Jens Byggmark och Jon Olsson
alla har väl en egen helikopter
lille hoppet
 
blev inte speciellt nöjd med bilderna, men det är ju bilder iaf.
 

-hoppning

Såja, nu är jag tillbaka i Åre igen efter drygt en vecka hemma i Övik. Har varit mkt mysigt och trevligt hemma.
Hälsade på i Gideå i onsdagskväll. Red oplanerat lille Ivanna, upp o hoppa i jeans. Hon är så söt den hästen, nu piper hon så fort man petar på henne eller ska flytta på henne, som en pipleksak haha. Hon gör det för att en av de ranghöga stona styr och ställer med henne i hagen så nu piper hon åt oss också;) Hon är en mkt envis liten dam men hon var jättefin att rida i onsdags. Cavalettibommar och lite studs.
 
Igår red Lina och jag på banan efter en liten uteritt som uppvärmning med morotsstopp hos Anki. Vi ställde fram ett litet hinder som vi skuttade över. Lina och BJ skuttade även på andra delar av banan. Roligast var när jag sa åt Lina efter hindret, driv! så han inte får sakta av direkt efter hindret! hon klämmer till med skänkeln, Johan skuttar rakt upp i luften och Lina ramlar på backen. Ooops!
Ace var väldigt mjuk och fin att rida igår:)
Jag lägger upp lite bilder och filmer imorgon eller ngt!
 
 

-Maja & Clara

Ganska lika som på påskkärringbilden va?;)

-hemma ä hemma

Jamen såja. Är fortfarande kvar i Övik men åker troligen hem imorgon em. eller fredagmorgon. Har haft trevliga dagar här iaf med mycket utomhusaktivitet och umgåtts med vänner, myspys.
 
Har även ridit Ace 3 gånger, imorse tillsammans med Lina och Bus-Johan. Åkte sedan och hälsade på Jessica i hennes nya lägenhet tillsammans med Emma och Fia.
Igår fotade jag Maja och Clara till Majas portfolio, hon går mode design sista året i Gbg så det var hennes egendesignade kläder, lägger upp några sedan:)
 
Bilder från veckan
skulebacken
längdskidåkning med mamma
Sedan har det ju varit påsk också så jag Lina, Maja och Clara gick en runda;)

RSS 2.0