-Vintertur med Bivack

Hej och hå, har haft fullt upp igen men tänkte skriva lite om fjällturen. Jag var tillsammans med Maja och Tobias och ingen av oss är väl speciellt bra på karta och kompass... så det gick ju som det gick med det. Första dagen gick dock rätt hyffsat faktiskt, förutom att vi var väldigt sega. Att ta sig till första kontrollen tog 2,5h haha, så vi åt lunch efter kanske 800m. Sedan trodde vi att vi visste var vi var men när kom fram till en sjö som vi trodde var fel sjö så visade sig det vara den vi från början hade tänkt att gå längs så det blev ju bra till slut.
 
Vi var ju såklart sist framme vid lägret  och de andra hade redan börjat bygga stora snövallar runt tälten. Vi började gräva där tältet ska stå, man gräver ner det en bit för skydd mot vinden. Bakom en av våra vallar gjorde vi en soffa och som ett litet kök.
På kvällen hade Urban lite skidlekis med oss och sedan drog några av oss på en liten kvällstur.
Och vet ni?! Vi såg en varg! Den gick uppe på en fjällrygg så vi skidade upp dit och kollade lite spår men var svårt att se för det var ganska hård skare.
Natten gick också bra, jag  sov varmt och gott i tältet.
 
 
Dag 2 packade vi ihop vårt pick och pack och lämnade vår mysiga snöby, liksom dagen innan orienterade vi oss fram till dagens basecamp i grupperna.
Om vi var lost igår så var det inget mot denna dag. Gick jättebra i början och vi hade koll, men sedan när vi skulle ta lite höjd så skråade vi för mkt och hamnade för långt ner och långt bort. Vi var ju dock lyckligt ovetandes tills vi kommer fram till en sjö som stämmer jättebra med kartan, stup på siforna av sjön. Var bara en sak som fattades, ett vindskydd men vi drog slutsatsen att det kanske hade rivits,hah. Urban hade sagt på morgonen att ni kommer komma fram först för vi hade valt en bra väg, så vi kunde skicka iväg ett sms när vi var framme.
Eftersom vi inte var helt hundra så ringde jag honom och sa: Nu är vi framme..tror vi. Urban: Jaha är ni?! Är det några andra där då? Jag: eh hm nee, och inget vindskydd heller. U: Det är två grupper frammer och gräver redan. Hahah ooops. Vi fick ta fram gpsen och ge honom koordinater så han såg vart vi var och sedan fick han komma och möta oss. Haha hur dåliga?! Vi var dock bara typ 800m från den riktiga sjön.
 
Vi kom fram 2-3 timmar efter de andra grupperna så det var bara att sätta igång och gräva. Man gräver först en gång ca 1,5 meter in och sedan breddar man och bygger sängar. Snön var väldigt hård så tog ca. 4 timmar att gräva på 3 st. Vi var ganska lessa när vi bestämde oss för att vara klara, trots att den var lite liten. När vi kom tillbaka efter att ha hämtat upp våra grejjor vid tälten(satte upp dom för skydd medan vi byggde) så står Urban och gräver större inne i bivacken "jag tyckte det var lite litet" Haha assnällt.
Natten var lite kall och jag frös  så fort jag vaknade men det gick ändå hyffsat bra. Mkt mysig bivack iaf.
Urbans bild på vårt tält på morgonen, som tur hade vi ju inte sovit där den natten.
 
 
Hemfärden gick smärtfritt, vi skidade i samlad trupp längs mestadels pistad led ner till Ullådalen igen. Gick undan i backarna så en fick åka bakom pulkan och bromsa den. Folk ramlade som plockepinn här och där, vita blixten(försvarets gamla träskidor) är inte alltid de mest tillförlitliga;) Men kul var det!
 

Kommentarer
Postat av: mamsen

Härliga bilder och spännande tur.
Häftigt med vargen.

2013-04-23 @ 08:39:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0