sällskap

Idag följde Emma med till stallet. Hon tog Ticken och jag fick låna Ace =)
For bort mot Svedje och banvallen vid ridskolan, det var bättre på rakan idag men blåste fortfarande lite fast det var bara -10 idag :)
Genade över lägdorna så vi kom upp direkt på banvallen, där körde vi en galopp och Ace var jätteduktig, gick bra för Emma o Tick också :) Ace blev bara rädd för några plogpinnar idag motför förra gången när hon blev rädd för varje ;) "oj en till likadan pinne som jag sprungit förbi hundra gånger redan, måste vara nått mystiskt med dom här pinnarna alltså" ;)
Hon var lugn och fin efter galoppen också, inget småtrippande.
Vi gick förbi några som grillade i skogen och på ditvägen gick det bra, men på tillbakavägen tyckte Ace dom var lite läskiga och då skrattade dom bara åt oss :( :P
Ace var väldigt bajsnödig idag också, hon bajsade på ditvägen och då tog jag bort det när vi red hem igen, och när jag just krånglat mig upp i sadeln igen så sket hon igen *suck*

Jag har beställt ett bettlöst träns, ska bli intressant att se hur det blir :)

Acean^^liten fotostund

Idag hade jag tänkt fota Tick lite i paddocken, det gjorde jag också men bilderna blev inte nått att skryta över direkt-.- jag hade mina klumphandskar på mig så lite svårt att ställa in inställningarna. Försökte rädda så gått det gick i photoshop...
Lät honom gå lös hur han ville medan jag fotade, eller gå o gå han tyckte det var roligare att stå o hänga med huvudet över staketet och titta på hästarna i hagen eller stå o krafsa i marken i hopp om att hitta något där under, han hittade en pinne ;)
När jag fotat klart och mina händer var isbitar så tränade jag lite löst med honom. Efter en stund tog ja på grimman och började försöka få honom att gå framåt i spanska skritten, det gick sådär. Han blev lite förvirrad och trodde jag bad honom att flytta bakdelen när jag ställde mig vid sidan om honom så vi fick ta det lite från början. Ska få det att sitta bättre när jag står framför honom och ber om det först, och dessutom är det grymt svårt med dressyrspöt som bara viker sig hela tiden, kan säga att jag längtar tills Carrot Sticken kommer :D
Fortsatte träna att han ska följa mig i trav när jag springer, stundvis gick det riktigt bra och ibland skrittade han bara lite fortare ;) men det går framåt!
Avslutade med att träna lite buga, gick super på vänstersidan idag! tränade lite på höger också, nöjer mig fortfarande med att han väger lite bakåt/neråt och det gjorde han så fint så :)

Här kommer några bilder då:

favoritbilden från idag, fast ser dock bättre ut i stort format

kallt nu igen

Nu har det blivit kallt igen, jag har ont i mitt öra sen jag var ute och red imorse, måste har förfrusit det eller nått.
Red med Anki & Ace och Yvonne & Povel bort mot Svedje. Vi fick lov och vända efter en stund på grusvägsrakan för de blåste och var svinkallt där. Red upp i skogen på en ganska bred skogsväg där vi galopperade en gnutta, det gick lugnt och fint.Sedan följde vi skogen tills man kommer fram vid Hamptjärn, det var jättemysigt inne i skogen. Djupsnö och alldeles vita små björkar och lite granar.
Vid Hamptjärn hade dom spärrat av en del av isen för det var någon som gått igenom med skoter för några dagar sen men det var ändå gubbar ute och pimplade, dumma gubbar!
Vi tog en till galopp uppför backen och nu blev det lite mer raceigt, Povel trängde sig förbi oss andra och Tick blev lite busig och ville tävla^^ men det gick iaf bra att få stopp på dom. På väg hemåt genade vi över lägdorna, asmysig djup pudersnö. Man ville nästan bara galoppera i full fart över dom, men kan ju vara bra att låta hästarna skritta av lite också kanske ;)
Har föresten beställt en Carrot Stick nu som jag hoppaaaas snart kommer :D

Nu ska ja gå o klaga på mitt öra, hejdå!


framåt bakåt

Tog en liten barbackasväng ute på lägdan i repgrimman. Det gick både bra och mindre bra från och till.
Vi tränade halter och igångsättningar med vikthjälperna och vissa stunder lyssnade han super och det blev riktigt bra halter men ibland ville han helst gå runt och nosa och blåsa i snön :P
Han blir lite svår att ställa i repgrimman också, men vi har faktiskt inte ridit så mkt i den, mest lullat runt isåfall.
Vi galopperade några vändor över lägdan, han tyckte det var roooligt^^
Eftersom jag blev lite frustrerad ibland när det gick lite mindre bra(jag hatar när jag blir det, och då blir jag ännu mer frustrerad) så travade vi längs vägen framtill vägen som går upp till Hamptjärn och sedan tillbaka,för att få annat att tänka på, han travade jättelugnt och fint! gick bort till paddocken och släppte lös honom satte mig i mitten och tittade ner i marken, och väntade. Efter några minuter kom Tick fram till mig och buffade på mig, han är så söt. Här har jag varit frustrerad på honom men ändå kommer han fram till mig, än fast han stod en bra stund längst bort vid ingången innan han kom. Han fick mkt beröm och sedan gjorde vi lite spansk skritt och gick sedan tillbaka in igen.

inte från idag


duktig, bäst, alla bra ord

Bästa dagen på länge! Han var verkligen översöt och duktig idag!
Började med lite longeringsövningar med repet och det gick bra som det oftast gör med repet, brukar sällan gå jättedåligt med det. Han följde mig bra och så.
Tog bort repet efter en stund och tränade löst med honom idag igen, han var överduktig! framförallt för att vara typ tredje gången vi gör det. Jag behöver ju själv också finslipa på mina signaler såklart. Fick honom att trava mot mig när jag springer baklänges framför honom vilket inte gick i tisdags när vi tränade löst. Han lyssnade jättebra på inkallning, fast det behöver ju tränas mer på det med och han kom fram till mig i hagen idag med^^ oftast brukar han stå och se less ut :P
Tränade en aningens på spanska skritten, gjorde en gång när jag stod framför honom och knackade och det funkade bra det med. Gjorde några bugor men det var lite okoncentrerat men han försökte verkligen. Försökte också oss på någon slags cirkusbuga eller nått liknande? x) Backa när jag står bakom gick jättebra efter att jag duttat med spöt på bogen en gång, hade inget rep att hjälpa till med ju.
Aja nu orkar jag inte skriva mer idag(inatt), men har filmat och klippt ihop en liten film som ni kan titta på om ni vill :)

Ignorera mig när jag far runt som en studsboll eller typ försöker leka James Bond eller nått när jag smyger runt med mina antilopben, hehe men Ticken var supeer!
Första gången när han travar mot mig med repet så var han inte riktigt med men det blev bättre sen :)
och ja det är snabbspolning när jag springer och sätter mig i mitten av paddocken ;) han stod och tittade på dom andra hästarna och helt plötsligt märker: men vart tog ida vägen?^^
Han tyckte det var lite drygt att plumsa i snön så ibland blir det lite segt^^
och märkte nu att det blev tyst i musiken på nått ställe mot slutet, men jaja...
lugnt

Idag var en lugn dag, vi tog en barbackasväng längs gångvägen och på lite små vägar. Sedan upp Källströmsvägen.
Vi tränade mycket på att göra halt med hjälp av vikthjälperna, från början var han jätteduktig och lyssnade super sedan efter en stund blev han inte lika lyhörd men sista halten vi gjorde innan jag klev av var jättefin.
Mötte plogbilen eller det var typ en traktor så vi fick vända och gå in på en liten skogsgångväg tills den kört förbi så vi travade lite där. Travade uppför Källströmsvägen också, där var han jättefin.
Tränade lite flytta bakdel innan vi gick in också.

Han kom föresten mot mig jättebra i hagen idag när jag hämtade honom när jag sprang baklänges framför honom som vi tränade i förrgår :)
Får se om jag tar med kameran och försöker filma imorgon, om kameran är med på noterna vill säga, vilket den inte är så ofta.


julafton imorgon?!

Idag gick vi till paddocken igen och gjorde typ samma saker som igår. Fast jag började träna in en ny sak idag också. Att han ska komma mot mig och följa mig när jag springer eller går framför honom baklänges, jag är alltså vänd mot honom. Först tränade vi det med repet på några gånger. Han gick runt som i longeringen och sedan vände jag upp honom mot mig genom att flytta bakdelen och sedan då gå baklänges ifrån honom. Han fattade nästan på en gång och följde efter mig, fick ta lite i repet första gången från början bara men sedan var han med på noterna och började trava mot mig när jag började springa och smacka lite. När vi gjort det några gånger tog jag bort repet och löslongerade honom. Skickade iväg honom och lät honom gå runt bara han var i rörelse. När han kom mot mig fick han beröm och vila. Gick runt till hans sida och vinklade huvudet och bad honom flytta bakdelen och sedan direkt efter började jag småspringa baklänges, och han följde efter så snällt, så himla duktig är han! Jag fick honom inte att trava mot mig i löslongeringen, men vad spelar det för roll han kom mot mig och följde mig och första gången vi löslongerade var ju faktiskt igår! Upprepade allt några gånger.
Tränade backa mot mig när jag står bakom honom också, och det gick hur toppen som helst, bästa gången hitills :) Han backade första gången jag tog i svansen och det har han aldrig gjort förut utan jag har måstat pingla lite i repet första gången så han förstår.
Hade ställt kameran på ett hinderstöd för att filma men kameran hade fått damp och slut på batteri och inte sparat nånting när jag gick dit och kollade*suck*

Appropå ingenting, igår skrämde Agnes skiten ur mig, det är alltså en av mina kaniner. Inatt när jag skulle gå och stänga in kaninerna(dom har en hage runt buren) så var Agnes inte där!! och sedan såg jag att det var typ hundra spår kors och tvärs på infarten, jag bah: men nej! så hela familjen gick ut på kaninletning. Spåren gick ut lite på vägen men dom flesta var inne på gården. Efter typ en halvtimme ser jag ett litet svart huvud kika upp ur typ en hög med grenar som det blivit som en liten ihålig tunnel igenom. *puh* lockade fram henne med matskålen och hon verkade ganska glad att få komma in i buren igen tillsammans med Rut ;P vi kom fram till att hon måste hoppat(!) över staketet så nu har vi gjort lite högre på det stället.
Kändes ganska onödigt att skriva detta känner jag...

GOD JUL!


roligt när det går bra

Idag var en mysig dag! avslutningen var klar halv tio, solen sken, -15 grader. Perfekt! Kom till stallet strax efter tio. Vi gick till paddocken i repgrimman, var ett tag sen vi tränade lite mer seriöst. Det var ganska djup snö så vi fick plumsa lite från början men det gick bra det med!
Började med att ta honom på en volt runt mig och få honom att vända upp mot mig när jag vinklar huvudet och för händerna lite mot bakdelen, det går jättebra nu! Sedan gjorde jag lite Cirkling game, att han ska gå runt mig på en volt fast jag står stilla i mitten. I skritten gick det toppen men i trav så saktade han av bakom ryggen på mig ibland men efter några gånger så travade han på runt mig tills jag bad honom sakta av.
Tog bort repet och löslongerade honom en stund, det var första gången vi gjorde det "på riktigt" idag. Skickade ut honom som jag gör när jag har repet på, han började gå snällt men fortsatte sedan rakt fram. Jag lät honom gå runt i paddocken hur han ville bara han var i rörelse, han ville gärna bara stanna och glo så då fick jag smacka på honom och ibland gå mot honom  och vifta lite med repet. Efter en stund vände han sig lite mot mig, då bad jag honom vända upp mot mig genom att jag la huvudet på sned och flyttade bakdelen(som jag gör i longeringen) och lät honom få eftergift, alltså göra halt, vila. Då blev det mkt tuggande och smaskande, alltså tänkande. Lät honom tugga klart och skickade sedan ut honom igen, blev samma sak som förra gången men han kom snabbare på att han kan komma in till mig och få vila. Vi ska träna mer på detta nu under lovet när man kan fara dit när det är ljust, så får vi se hur det går. Målet med detta är att han ska förstå att det lönar sig att stanna nära mig och förhoppningsvis nån gång i framtiden kunna löslongera honom på volt runt mig.
Satte sedan fast repet igen och vi tränade lite igångsättningar och avsaktningar när jag springer/går bredvid, det gick bara bra!
Fortsatte på spanska skritten, det var inte bästa gången men duktig ändå! Började träna in bugan på höger sidan också, elller började det har vi ju egentligen gjort förut, men det var så längesen så det är som från början. Nöjde mig med att han vägde lite bakåt/neråt, innan han börjar "hoppa bakåt". Avslutade med att göra buga på vänstra sidan där han kan det. När han var på väg upp så tog jag lite i halsringen och bad honom stanna kvar lite till där nere, och han var så duktig!
Hoppade upp en stund på slutet och red några varv i repgrimman, han lyssnade jättebra när jag bad om halt, så då gav jag mig där, hoppade av och gick tillbaka in.

Gud vad jag skrev mkt och känns bara som jag svamlat på, men hoppas det var åtminstone lite läsbart :P

en bild som jag lagt upp förut, såg ganska skönt ut med ingen snö^^

försök till julbilder

Nu äntligen tänkte jag lägga ut några bilder från i lördags!

fler hittar ni som vanligt på bdb  
http://Tiick.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1261177201&id=432084003snyggingen<3

den blivande spanska skritten

wroooom

wiiie

halsring

^^

<3

buga


Hamptjärn o tillbaka

Idag tog jag en liten barbackatur med Frida och Ace upp till Hamptjärn. Fast först red vi en stund i paddocken så Frida skulle få känna lite på Ace eftersom det var jättelängesen hon red henne. Gick som sagt sedan upp mot Hamptjärn och travade och skrittade runt lite. Vi mötte ett par med en lös hund som det tog typ en kvart för att få in hunden-.- så vi fick stå där och vänta annars skulle hunden ju bara följt med oss. Hunden trodde dom ville leka med honom eftersom dom typ kastade sig efter honom :P och ropade med mesig röst: Tyson,Tyson, kom hit då, jag har ju en godis!...
Efter dom fångat in sin hund efter många om och men så började vi gå tillbaka, hästarna brydde sig inte ett skvatt om hunden, dom tyckte nog den bara var konstig som for och hoppade runt runt.
Idag var det bara -4 så det var behagligt att vara ute, fast man var ju ändå såklart kall om fötterna när man kom tillbaka.

Nu har jag snart restuscherat klart alla bilder från igår, lägger nog ut dom imorgon, orkar inte idag, det tar sin lilla tid det med och det är ju trots allt skola även imorgon*suck*

en bild på Tick från igår, kommer som sagt fler imorgon


fotande

Idag var det inte kallt, YEY!! bara 8 till 10 minus :D så Lina följde med och fotade mig och Tick på lägdan med lite juliga saker på oss :] bilderna blev sådär, men man ser iaf vad det är för nått :P och Ticken var jättesöt i sina röda rosetter och liten tomteluva^^
Vi tränade på spansk skritt och den gick jättebra. På höger ben från uppsuttet har han fortfarande lite svårt och det blir inte lättare att visa honom med det veka dressyrspöt, men han försöker iaf :) från marken så kunde jag bara föra handen mot och nudda benet lite ovanför knät så förde han fram det, och det var dessutom på höger :)
Red lite i tränset, några galoppvändor, lite volter och sådant. Han var jätteduktig som vanligt i dressyren, och han blev extra alert efter galoppen.
Tog efter en stund bort tyglarna och red med halsringen en stund, blev bara skritt idag med den och han var duktig och lyssnade bra.
Klev av och gjorde lite spansk skritt från marken och några bugor på vänstra sidan som föresten var jättefina och han gick ända ner varje gång :}
Detta var kasnke inte den bästa träningsdagen, men det blir lätt så när någon fotar, kan lätt bli så planerat och jobbigt. Egentligen är det mkt bättre annars när man kan ta det lugnt och ta det mer som det kommer. Alltid kul att ha bilder också såklart.
Jag har inte kollat igenom alla bilderna än, eller jo jag har kollat men inte fixat till dom. Det får bli ett av morgondagens projekt tror jag.

här kommer iallafall en konstig bild från idag, en av få som jag hunnit retuschera


är det inte olagligt med såhär kallt?

Hade tänkt träna med Tick lite från marken idag men vi hann bara ut på lägdan innan mina händer var isbitar och ändå hade jag dom varmaste vantarna. Efter ett tag så domnade vissa delar av händerna bort och jag började må lite illa, ungefär som jag brukar känna innan jag kommer få migrän, antagligen var det för att var så jävla kallt (-23) och kanske för att ja var lite hungrig eller nått. Så vi gick in efter en inte allt för lång stund, men hann iaf med att göra lite longeringsövningar i repgrimman, göra halt på spåret, flytta bakdel när jag tippar huvudet åt sidan och visar lite med händerna mot bakdelen. Han var riktigt duktig men ibland fick han för sig att han skulle gå framåt istället för att flytta bakdelen men i dom mesta fallen var han jätteduktig, och vi har inte tränat det nå mkt alls förut.
Tränade lite spansk skritt men det var där jag hade börjat må lite dåligt och var iskall så mitt tålamod var inte på topp direkt så det gick lite sådär, men han försökte iaf, förstår honom eftersom jag var lite smått irriterad(inte på honom)
Jag satte mig inne i boxen en stund med honom när vi kom in och efter ett tag mådde jag bättre och mina händer hade tinat upp,satan vad ont det gör när dom tinar! visste typ inte vart ja skulle he mig!
Får se hur det blir med fotandet i helgen om det ska vara så här jävla kallt.

Charlie flyttar hem till Sundsvall igen idag också så det blir en häst mindre ett tag nu..

det tycker iaf Ticken!(syftar på rubriken)

cold december

Idrottsläraren var sjuk idag, YES! så slutade 12, hade först inte tänkt att fara till Ticken idag eftersom det är svinkallt, -20, men eftersom det fortfarande var ljust så måste man ju passa på :)
När jag stod och borstade Tick så kom Hanna in (medryttare på Ace) och skulle också ut, så då for vi ut tillsammans bort mot Nyänget och Gene Fornby. Jag red barbacka, då blir det iaf lite varmt om rumpan :) undrar just hur längesen det var jag red i sadel på honom, det känns bara hårt och kallt just nu x)
Vi skrittade största delen men travade emellanåt också. Red några varv på parkeringen i sandgropen där borta också, blir som en stor ridplan. Red Carlgrensvägen genom området tillbaka så det skulle gå lite snabbare än genom skogen. Snacka om att vi var isbitar när vi kom tillbaka, vi kunde knappt prata för vi var så avdomnade :P
Funderar på vad vi ska göra imorgon, kanske blir lite markarbete eller lite lätt ridning i repgrimman eller halsring.
föresten?! noterade ni att jag inte ramlade av på andra sidan idag? ;)

nejdå, inte alls galen ;)


ingen såg va?

HAHAAHA idag gjorde jag nått riktigt pinsamt!
Skulle hoppa upp på honom barbacka och ställde mig på pallen, råkade ta lite för mkt sats= *glidglid, ah hjälp jag kommer ramla ner på andra sidan, duns!* ooops! jag är så smart! min första reaktion blev att titta så att ingen såg, som tur var så tror ja inte det. Skulle vara extremt pinit om bussen just skulle åkt förbi eller nått ;P Gjorde illa knät lite för det var lite hårt under snön men jag får faktiskt skylla mig själv som är knäpp, Ticken tyckte iaf att jag var störtfånig!
Nog om det, tänkte rida med Anki och Ace ikväll ju, men Anki hade så mkt på jobbet så jag red en barbackasväng(ja, jag klarade faktiskt att komma upp, när jag inte överstylade med att försöka komma upp lätt som en plätt ;) ) längs gångvägen, han var piggelin, blev skritt och trav, fin var han!
Har gjort klart Tickens pannband av pärlorna och det passade bra på tränset har inte provat det på än dock, så vi får se hur det blir :)
Sedan släppte jag in hästarna, gav dom mat och stängde igen portarna, heh cool jag lät där ;)
ursäkta mitt oseriösa inlägg, vet inte vad det är med mig, är nog lite trött :)


vinterland

åååh vad mkt mysig snö det har kommit! och det fortsätter bara snöa :)
Tick fick en ny sko idag också så vi tog en mysig barbackatur längs gångvägen och några småvägar. Han var pigg och jätteglad, och jobbade på jättefint när jag bad om det, men vi lullade mest på idag. Speciellt fin var han när vi travade uppför Källströmsvägen, trevlig i formen, märks verkligen att det blir bättre och bättre ju mer vi tränar :)
Vi slank in i paddocken en stund också och gjorde några volter och någon enstaka skänkelvikning, han är så duktig den lille pluppen och jag märkte att han verkligen njöt av att få fara ut en sväng, gick med öronen rakt fram hela tiden och såg så glad ut, rena unghästen ;), och med all mysig snö så blir det faktiskt riktigt ljust och gatlamporna hjälper ju också till :)

Nu ska jag gå o sussa, är jättetrött höll på somna på bussen påväg till Tick. Ska rida ut en sväng med Anki och Ace imorgon kväll också och sedan ta in hästarna :)
god natt!


bus

Idag följde min lille vovve Wilma med till stallet, hon tycker hästar är lite läskiga. Fast det skulle jag nog också tycka om jag mötte en varelse med lika stort huvud som hela mig ;) Det var så roligt när Ticken nosade på henne bakifrån och hon inte märkte något först och sedan flög rakt upp i luften^^ hehe men hon var jätteduktig.
Vi gick ut på lägdan i repgrimman, tränade mest grundövningar idag med såsom flytta bakdel, vända upp mot mig, backa mm. mm. Han var toppenduktig och lyssnade jättebra! Wilma sprang runt och nosade lite överallt från början men sedan gick vi ner en bit för lägdan och sprang uppför, det tyckte hon var jätteroligt och sprang bredvid mig och Ticken, efter det blev hon busig och hoppade och skuttade och sprang runt. Ticken brydde sig inte ett skvatt.
Kastade mig sedan upp, gjorde repgrimmerepet till något slags tyglar och tränade lite på spanska skritten, gick hyfsat bra, kanske var han lite okoncentrerad men duktig ändå :)
Skrittade tillbaka till stallet och Wilma följde så snällt efter än fast jag satt på ryggen, duktig Wilmis, duktig Tick :)

Har föresten fyndat ett par ridbyxor idag, grårutiga, ej läderskodda. Vilket är bra. Hatar det, sååå oskönt :)

Wilmis får stå för bilden idag

fulfilmen

Här kommer den jättedåliga, allmänt superkassa filmen som jag nästan vill gråta av när jag tittar på!
Först är det när vi rider i halsringen där vi tänade mkt halter med mestadels vikthjälperna, och sedan tränar vi lite på spansk skritt och buga, han tyckte det var lite obehagligt att buga när underlaget var lite knöligt/blött.en trevlig dag

Idag var en mysig dag. Vi gick ut på lägdan i grimman och longeringsrepet. Började med att skrittlongera honom några varv och sedan sprang vi lite tillsammans uppför en av lägdorna.
Tränade lite grundövningar idag, bla. flytta bakdelen och det gick jättebra, har bestämt mig för att träna på åtminstone några grundövningar varje gång, det behövs alltid. Fortsatte sedan lite med longeringen efter vi sprungit några gånger, stannat ganska tvärt och sedan flytta bakdel på en gång. Tränade lite på att vända upp mot mig, avsaktningar mm.
Sedan blev jag bara tvungen att sitta upp och prova spanska skritten från ryggen än fast han hade bara grimman på sig, ville prova eftersom jag hade med mig dressyrspöt idag. Det var lite behändligare eftersom jag slipper böja mig ner får att nå o knacka, dock så är det ju lite vekare än allroundspöt. Ska önska mig en carrot stick i julklapp eller iaf litet bidrag, det blir toppen :) Han var lika duktig som alltid och jag tror att jag ska börja ge ett till kommando från uppsuttet samtidigt som jag knackar, så kan jag förhoppningsvis helt ta bort knackningen och bara använda det andra kommandot, då slipper jag ha ett spö med mig jämt. Ska bara komma på vad som blir ett lämpligt kommando först...
Hoppade av och sa att han var jätteduktig och gick sedan tillbaka till stallet där vi tränade lite spansk skritt från marken innan vi gick in.
Är nöjd med dagen, vi gjorde inte alls nåt avancerat men ibland så behövs det lite lätta lekdagar för att komma på rätt väg igen :)


dumma mig igen

Han hade tappat en framsko, senast igår så tänkte jag: han har inte tappat en sko på länge, gud så bra! men ja, så gick det ju med den saken..
Hade tänkt rida lite dressyr men det är ingen bra idé utan en sko så jag lullade runt lite i halsringen i paddocken och tog även några små travsteg, han var jätteduktig även idag!
Tränade lite spansk skritt uppsuttet, gick jättebra. Hoppade sedan av och körde lite från marken, bra där med.
F
ilmade lite idag, det gick ju som det gick...när jag red blev det ju hyfsat bra men sedan när vi jobbade från marken så hade det dels blivit lite halvmörkt och kameran hade allmänt damp. Då blev jag ju självklart frustrerad och sedan blev jag ännu mer frustrerad eftersom jag vet att jag inte ska bli det i närheten av Tick för han känner ju såklart av det och det kan gå ut över honom. Jag blir så arg på mig själv ibland. Det som gick så bra och allt åsså ska den där jävla kameran komma och jävlas. Det gick inte dåligt efteråt, bara lite mindre bra, men han gjorde några fina bugor. Självklart så var det ju när det gick som bäst kameran hade fått damp och inte spelat in något..menmen. Får se om jag fixar iordning några klipp men egentligen är det inget som är värt att se(om man nu ser något överhuvudtaget i halvmörkret), men om man har tråkigt någon dag så kanske.

allmänt jävla kass blixtbild, men man ser iaf luddiluddet :)


bilder från Sthlm Horseshow

här kommer länkar till min bilddagbok med bilderna från globen, tyckte det var onödigt att lägga ut några bilder här, då det bara blir ett långt och relativt onödigt inlägg.

Bilder från fredagen med bla. JF Pignons clinic
http://Tiick.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1259276401&id=425937335

Bilder från söndagen med bla. Stjärnornas hoppning, fyrspann, friesrar och självklart JF Pignons show längst ner
http://Tiick.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1259449201&id=425940994

dumma jag

Idag var han helt som vanligt igen, skönt det!
Vi gick till paddocken med tränset och halsringen. Skrittade runt lite i halsringen som uppvärmning och han var så himla duktig, har aldirg varit så lyhörd i den förut :) Behövde bara flytta fram vikten och ta en aningens i halsringen så gjorde han halt, duktig kille! Red sedan lite skänkelvikning och volter med tränset, han har fortfarande lite svårt att böja igenom ordentligt, men vissa stunder är han riktigt fin, behövs bara lite mer träning och lösgörande/stretching.
Sydde föresten ett rött nosludd till tränset lite snabbt igår, lite juligt sådär, och det passade perfekt, ska göra till benen också...nån gång :P då kommer han se ut som en riktig liten tomtenisse när snön kommer, nästa helg har dom föresten lovat snö så då blir det nog lite fotat.
Skrittade av lite i halsringen också, gick lika bra och han gjorde en jättefin halt. Jag skulle naturligtvis nöjt mig där men självklart så tänkte jag: eh, en halt till kan vi göra. Självklart så gick ju den inte lika bra, dumma Ida, du är så korkad! Varför kunde jag inte bara nöjt mig och hoppat av där? Vi människor tänker så konstigt, vi är konstiga, tänker för mkt, vill för mkt... aja det blev som det blev och jag får hoppas att jag lärt mig av mitt misstag den här gången, men jag är ju trots allt människa, så göra fel och göra bort mig lär ju garanterat hända igen. Vi gjorde iaf några till halter tills han gjorde en ungefär lika bra igen och då fick han mkt klappar åsså hoppade jag av.
För att få annat att tänka på isället för att jag är en idiot i vissa lägen och bli frustrerad på mig själv, och det känner ju självklart Ticken som tror att det är på honom jag blev besviken, vilket jag inte var, så fortsatte vi med spanska skritten från marken. Han var jätteduktig och sträckte fram/ut benet jättefint på BÅDA sidor! :)
Gjorde lite andra grundövningar också innan vi gick tillbaka in i stallet. Ställde honom i skötspiltan, tog av tränset och halsringen och började borsta. Efter en stund ser jag att han inte har nån grimma på sig, jag satte aldrig på den, så då lät jag honom fortsätta stå lös. Han stod där så snällt o stilla, även om jag gick bort till boxen för att hämta nått, och om han tog ett litet steg framåt så backade han snällt tillbaka bara av att jag "sprätte" med handen.
Aja, nu ska jag inte tjata på om en massa konstiga saker mer! Imorgon ska jag ta med lillkameran så då kanske det blir lite filmat om jag orkar.


inte som vanligt

Ticken betedde sig faktiskt lite märkligt idag, och jag vet inte riktigt varför...
Det var som vanligt när jag tog in honom men när han stod i boxen så började han liksom flåsa eller andas häftigt(inte för att han var trött eller nått) mest som att han var spänd eller rädd, och han gick runt i boxen med spetsade öron och väldigt tittig. Jag stängde dörren till själva stallavdelningen för att kolla om det var det men han fortsatte ändå. Han som sträckte ut halsen genom boxen och nosade på golvet och tittade. Tänkte att det kanske var någon lukt eller något som han inte kände igen? Jag smackade på honom och höll en hand på halsen i manen och lät honom gå runt i stallet och se att det faktiskt inte var något farligt där. Först lät jag honom gå in i Povels box och kolla och han nästan sprang in, men han var fortfarande likadan, lät honom gå in i sin box igen, eller han typ sprang in igen och ställde sig längst in i boxen. Han gjorde inte någon antydan till att vilja springa ut ur boxen utan han ville tvärtom helst stanna kvar i den när jag tänkte låta honom gå runt och kolla. Jag fortsatte med att borsta av honom ändå och tog sedan på grimman och gick mot paddocken, han var helt som vanligt när jag gick ut i stallet och medans vi var i paddocken.
Han var faktiskt superduktig! gjorde spanska skritten jättefint och sträckte ut benet jättebra på vänster, på höger knorrar han fortfarande ihop det lite men han klarade det där också med lite mer tid :)
Backa när jag står bakom har aldrig gått så bra som idag! Första gången så fattade han inte så jag pinglade lite i grimskaftet utan att han backade och sedan tog jag lite i svansen igen och då var det som han förstod: just ja, det var backa jag skulle göra här ja! så man kan säga att han klarade det på nästan första försöket idag^^
Började med att träna in yogan på ett annat sätt för att kolla om det går bättre. Satte först armen igenom/mellan bakbenen och knackade därefter på benet så att han lyfter det. Han var lite trög att lyfta det först men gick någorlunda efter några gånger, får träna mer på det. Förut har jag ju först knackat och sedan stoppat in armen när han lyft men målet med det nya sättet är att han förhoppningsvis kommer lyfta benet automatiskt och göra yoga när jag tar armen mellan bakbenen.
Vi tränade i bara 15-20 minuter idag, men går det bra så gör det ju inget om passet blir kort och det är bra med lite varierande tid också så det inte blir uttjatat.
När vi kom tillbaka till stallet så ställde jag honom i skötspiltan och då var han helt som vanligt. Jag undrar vad det var med honom, han måste ju nästan ha känt nån lukt eller blivit skrämd av nått i hagen innan eller nått. Om han är som vanligt på torsdag så är det nog inget att bry sig om..

Lina har sagt att hon kan följa med och fota mig och Tick igen nån dag så då kanske det blir lite julinspirerat och kanske lite mer bilder från marken mm. hoppas det blir snö bara, annars blir det ju inge kul :/dåligt väder men bra ändå

Idag var vädret allt annat än mysigt, det småregnade och blåste lite, snön är nästan helt borta :(
Tick och jag gick ut på lägdan med tränset och halsring, började med att rida lite i halsringen (hade tränset på också) från början gick det väl sådär och han förstod inte mina hjälper så bra men mot slutet så var han riktigt duktig och vi kunde gå på en relativt fin åttvolt, den blev lite olika stor och sånt men skitsamma^^ vi har bara tränat i halsring två gånger förut och det var flera månader sen. Red över till ridbanan i halsringen också men vi gick tillbaka till lägdan efter några varv runt där. Tränade lite halter i halsringen också och red sedan med tränset en stund, lite skänkelvikning osv. fin var han idag med.
Fortsatte träna på spanska skritten uppsuttet, och han hade verkligen tagit in det från igår. Han var toppen och förstod på en gång vad jag bad om, han lyfte benet och då kunde jag bara fortsätta knacka så förde han fram det, duktig! Dock så måste jag ta dit ett längre spö för när jag har allroundspöt så måste jag typ hänga ner på honom för att nå benet^^
Vi gav oss där och skrittade tillbaka till stallet, vi var ganska blöta (a) när jag hoppat av så gjorde vi lite spansk skritt från marken en gång på varje ben, bästa gången hitills var det, iallafall på höger ben! :D
Han är bäst :)jobbar på

Idag hade jag utsläpp, tar ett tag innan man fått på alla hästarna täcken sånna här regniga dagar och gett mat och allt. Jag lät Ticken vara ute ooch äta medans jag mockade, mockade till Ace också och släppte in kaninen i boxen. När jag var klar med allt i stallet så hade klockan blivit 10 redan så då tog jag in Tick och gjorde ordning honom.
Vi gick vi till paddocken...med tränset för en gångs skull :P Blev lite dressyr, jobbade mkt med att böja igenom honom ordentligt på volter och sånt. Gjorde en hel del skänkelvikningar också och dom var superfina idag, speciellt undan för höger, tom. i traven var dom jättefina nästan bättre än i skritten :) Arbetade i trav nästan hela passet och han var tom. lite svettig efteråt, eller svettig det ångade lite från honom iaf x)
Jag prövade att ge kommando för spansk skritt(eller det är ju inte spansk skritt än) uppsuttet idag, och han var toppenduktig och förstod fortare än jag trodde! Frän början lyfte han bara hoven när jag knackade men några gånger när jag fortsatte knacka när han lyfte så förde han fram benet. Detta är en bra början tycker jag och han är så duktig! Hoppade sedan av och bad om spansk skritt från marken så att han skulle förstå att det var samma övning som jag bett om från ryggen. Han förstod ju självklart bättre från marken eftersom det var första gången vi tränade uppsuttet, och han tjongade fram benet riktigt bra :)
Lite yoga tränade vi också, han har fortfarande inte kopplat ihop att han ska föra huvudet bakåt när jag knackar på bakbenet och ställer mig med armen mellan bakbenen, men det kommer nog så småningom det också och när vi lägger ner mer tid på just det tricket.
Bugorna var riktigt fina, dom första gick han inte ner riktigt utan bara så att hoven nuddade men den sista så höll jag kvar lite längre och fortsatte med tryck bakåt/neråt och då gick han ner jättefint :) Det är så skönt nu när jag inte behöver någon halsring till hjälp utan kan göra det när som helst, i tränset tex.
På väg från paddocken mötte vi Linnea som har Lucky så vi stod och pratade en stund och Ticken fick en morot av en tjej, han tyckte den var lite svår att tugga framförallt med tränset och allt^^

en muppbild från den regniga dagen i somras, känner att jag har lite bildbrist..

liten sväng

ganska fullspäckad dag idag så red en liten stund barbacka på lägdan. Vi lullade och sprang mest runt lite, inget speciellt seriöst arbete, men han var ju duktig ändå såklart :)
Nu ska jag ta och äta något, sedan fara och släppa in hästarna och sedan tillbaka till sliperiet där jag just kom ifrån och spela med bandet.

Blev ett kortkort inlägg idag, men med tanke på det otroligt långa igår så kanske det inte gör något ;)


en bild för att fylla ut lite kanske

lite träning på lägdan

Idag blev det premiär för både longeringsrepet jag köpte i Sthlm och den nya ridbanan som fortfarande inte har fått belysning?! fast det gjorde iofs inte så mkt eftersom jag slutade ett idag :)
Nu behöver man verkligen inte oroa sig för gegga i hagen eftersom det är typ -10 grader idag, nu skulle det bara behövas lite mer snö på marken så inte hagen blir så gropig.
Tog på honom vanliga grimman med longeringsrepet/linan (vad man nu kallar det) och gick ut på lägdan, riktigt bra var det där idag, några isfläckar här och där men dom gick att undvika. Han var jätteduktig och lyssnade jättebra största delen av tiden. Vi började med att springa lite bredvid varandra uppför lägdan, han är så duktig och springer alldeles bredvid mig. Longerade honom på volt sedan och det gick hyfsat bra, fick till några galoppskutt i vänstervarvet(han kan galoppera i vänster galopp men vi får inte riktigt till det varje gång i longeringen än) och lite i högervarvet också fast dock så blev det vänster galopp men han är duktig iallafall :)
Sedan gick vi till ridbanan och kollade lite hur det såg ut, han blev lite tjurigare där och ville mest springa ut från volten så vi gick tillbaka till lägdan igen x)
Tränade lite på spanska skritten och han tycker det är så kul^^ och när jag ger eftergift så fortsätter han att göra det för att testa: är jag duktig om jag gör såhär?, får jag en godis om jag gör såhär? och helt plötsligt så sträcker han fram benet och böjer in huvet mellan frambenen, sötis! han fick klappar men ingen godis eftersom det inte var det jag bad om men eftersom han var så hajj på det där så tränade vi lite på det som ska komma att bli en cirkusbuga förhoppningsvis. Han vill gärna just sträcka fram ena frambenet när jag ber honom böja in halsen mellan frambenen så vem vet detta kanske leder till något helt annat? men efter några gånger när jag bett honom att stå kvar så var han duktig och bara böjde in halsen utan att flytta fram frambenet.
Gjorde några bugor på vänstersidan också och en av dom var riktigt fin och han stod kvar en kortare stund, tränade inte på högersidan idag, ville inte krångla med honom, utan tänkte låta honom känna sig lite duktig med att kunna allt jag bad om. Jag behöver inte alls använda halsringen nu utan behöver bara hålla i benet och föra det bakåt så går han ner.
Avslutade med yoga några gånger, det har vi inte gjort på ett tag nu men det gick hyfsat bra! måste komma igång med att lära in det på högersidan också så att han får stretcha ut där också, men ingen brådska egentligen, men mkt som "ska" eller vill göras känns det som..
Kom på att det är väldigt praktiskt med backa honom när jag står bakom honom. När jag stod och borstade ut hans svans i boxen kom det väl till användning, jag har alltid boxdörren öppen när jag håller på med honom så om han skulle kliva fram några steg när jag står bakom så är det bara att ta i svansen så backar han tillbaka igen, första gången förstod han inte riktigt men sedan funkade det jättebra :)


En liten lista på lite mål med Tick, mest för min egen skull.
-få till höger galopp ( )
-backa mot mig när ja står bakom honom (/)
-bugan vänster (x)
-bugan höger ( )
-yogan vänster (/)
-yogan höger ( )
-Lyfta benet jag knackar på (x)
-Puss (x)
-Börja träna in spansk skritt (x)

-spansk skritt ( )

detta är inget som jag känner att jag måste klara under en speciell tid, utan jag tycker bara det är kul att ha lite mål som vi ska försöka nå.

nu ska jag nog börja titta igenom lite bilder från helgen i Stockholm ;)


Jag och Tick ute på en skogstur förra vintern, där var det snö kan jag säga!


long time no see

For till Tick idag, så skönt att vara tillbaka har inte träffat honom på en hel vecka :o riktigt kallt var det idag också och snö har det kommit igen, det är faktiskt lite positivt för det är inge geggigt i hagen (y)
Vi gick till paddocken i repgrimman, där var det hårt! fast det gick ändå bra för det har kommit lite snö ovanpå så relativt mjukt var det. Började med att leka med honom lite som uppvärmning, sprang runt och busade lite, hah det tyckte han var kul och blev tom. en aningens brallig^^
Han har blivit hur duktig som helst med att lyfta benen, jag behöver bara titta på dom och peka litegrann ibland så lyfter han dom. Gjorde nån buga också och det gick jättebra idag han stannade kvar nere längre än vad han gjort förut också. Fortsatte lite med att träna bugan på höger sida också, nöjde mig med att han vägde lite bakåt neråt så att han inte börjar hoppa bakåt dock så gjorde han det några gånger, får ta det i små steg. Ganska intressant att de olika sidorna är som två helt olika hästar nästan, man måste lära in det på båda sidorna.
Tränade sedan lite på spanska skritten och han var toppen även där, han börjar förstå riktigt bra vad jag ber om och sträcker fram benet riktigt bra ibland! på vänstra sidan går det bättre och snabbare att lära sig som vanligt, vi har lite mer kvar på det högra benet än det vänstra, men det tar sig!
Tränade cirkusbugan en gång på vardera sida också och han var duktig men jag la inte ner så mkt tid på det idag. Backa när jag står bakom gick också riktigt bra, först förstod han inte riktigt vad jag bad om och han trodde att jag ville han skulle flytta bakdelen eftersom vi just tränat det, men efter jag kommit på mig själv med att ge lite felaktiga signaler och fått honom att stå rakt så gick det riktigt bra och han förstod på andra försöket när jag tog i svansen.
Vi avslutade med lite mer spansk skritt eftersom han tycker det är så roligt, har nog blivit hans favvotrick, och gick sedan tillbaka till stallet.

Har inte hunnit titta igenom eller ens ladda in bilderna från helgen idag så det blir någon annan dag :P

en liten omretuscherad bild kommer här...

RSS 2.0