mysstund

Idag skulle jag på handledarkurs för körkortet, dryyygt! och jag fattar ingenting av koppling, växel hit och växel dit och allt vad det är, USCH!
Så hann bara till stallet en liten sväng, eller stall har vi ju inte längre, men till lekstugan får jag väl säga. Det är alltså där vi har grejorna nu, men det är riktigt mysigt, eller det kanske är en bod? haha
Ticken kommer alltid fram till mig i hagen nu, inte om jag står jättelångt bort dock, men ändå det har han inte gjort förut :)Tog upp honom till hagöppningen och stod där och borstade och kollade igenom honom, han var så himla duktig och stod alldeles stilla utan att gå iväg, nån gång gick han några steg men då kunde jag backa tillbaka honom bakifrån eller från sidan. Han får välfigt mkt bett nere vid hovarna, det är som små torkat blod där myggorna har ätit. Satte lite hästsalva runt hovarna och på bringan. Vi mysade litegrann också, han är så himla söööt,ååh!
Efter en stund satte jag på honom fantomenluvan igen och cyklade motvilligt därifrån, började regna lite tom.

har föresten bytt mejl för min förra blev hackad :( idaberglundnoreus@hotmail.com

sorry för vinterbilder, men det är nästan så det känns när man går ut

promenad och ridtur

I måndags så städade vi ut stallet så nu har vi alla grejor uppe hos Anki, höt la vi på lastpallar med presenning över så vi får hoppas på att det funkar. Har inte riktigt fattat än att vi inte kommer kunna gå in i stallet nå mer, känns konstigt och tråkigt :/

Gick till stallet igår, gick över Slussen. Efter jag gått en bit kom jag på att jag glömt ridbyxorna hemma men orkade inte gå tillbaka så fick rida i jeansen. När jag var nästan framme vid slussen kom jag på att det skulle bli en väldig omväg att gå den här vägen istället för över sundsbron som i vanliga fall, men varför göra det lätt för sig när man kan krångla till det? och jag orkade inte vända där.
När jag var halvvägs över slussen så började ett larm tjuta och lampor blinkade, nu brakar väl brojävlen också, tänkte ja typ :P. Men det var bara en båt som skulle slussa så då fick jag stå där och vänta i typ 500 år på att bron först skulle öppnas och sedan stängas, den var seeg! Kom fram vid ishallen på svedjeholmen, hade planerat att komma fram vid s-kurvan upp till Hallbacken, men nejnej, och har man ett lokalsinne som en ko(dom har säkert bra men ändå)så kanske man ska ta den vanliga vägen, jag höll typ på gå vilse i nedre delen av Hörnett också när jag skulle hitta till slussen och där har jag ju liksom bott i hela mitt liv!
Gick sedan genom skogen där vi brukar rida över till svedje, det var väl trevligt att få gå den till fots nån gång också, eller inte.

Red sedan med Anki och Ace bort mot svedje, vänster upp i skogen där vi galopperade och sedan genom skogen til Hamptjärn. Där var det en kille som höll på ta på sig våtdräkt, ska du dyka? nej jag ska simma ett varv runt sjön, hah whut?! skulle jag aldrig våga! Efter han simmat ut en bit så gick vi ner och badade hovarna litegrann, Ticken vill mest kliva upp,hehe, och när jag sa men vi kan väl stå här ett tag så du får skölja fötterna så sa han, jag vill inte alls skölja fötterna, jag vill heeeem! och så stog han där och såg allmänt less ut och sneglade hemåt,haha^^ men lite plask blev det också.
När vi kom tillbaka så började Ace att brunsta o pissa igen så fort hon och Povel nosade på varandra över staketet och när hon kom in i hagen så började Povel skrika och tjuta och försöka hoppa på henne. Efter en stund gick dom längre bort i hagen och då hoppade han upp på henne igen och vi skrek, POVEEEEL,POVEEEL,LÄGG AV, typ. Ticken blev typ helt förvirrad och kom mot oss, bah va? varför är ni arga, har jag gjort nått? förlåt! hah sötisstackarn^^ sedan stog han kvar där vid staketet hos oss och betade och sneglade bort på dom andra två som stod mkt längre bort i hagen och betade, han är i sin egna lilla värld! fast jag skulle nog inte heller vilja vara med dom där två när dom är sådär ;P
När mamma kom och hämtade mig och vi for förbi hagen så höll han på igen, hallååå du är faktiskt valack, vet du det? och Ace protesterar ju inte speciellt heller hon bara står där och hänger med huvudet typ :P


träning och svedjetur

Igår frågade Yvonne om jag skulle kunna hjälpa henne att komma igång med NH-tänket. Så vi gick till paddocken med Povel och Ticken. Jag prövade först lite på Povel för att kolla hur han är och Yvonne fick prova lite på Ticken för att komma in lite i det. Dock backar Ticken typ bara man höjer handen så blev lite svårt att visa de andra faserna utan att vara taskig med honom, men visade på Povel och hon fick göra lika på Ticken.
Povel är ganska på och går gärna "över" en. Inte överöver utan snarare in i ens personliga zoon som sträcker sig ungefär så långt vi når med armen åt alla håll, även uppåt. Visade backa ur personliga zoon övning och jojo-leken. Alltså att han backar ut repet och kommer sedan in igen och stannar utan att komma för nära, och man kan sedan gå fram och klappa i pannan om det är okej för hästen.
Från början var han väldigt "nej, jag vill stå kvar här, tro inte att du kan flytta på mig" när man bad honom att backa, men efter en stund backade han nästan på knackning på repet och tog små steg utan att väga bakåt och sedan ta jättestora steg bakåt med huvudet i skyn som han gjode de första gångerna.
Sedan fick Yvonne prova på Povel medan jag tittade, Ticken stod i mitten och halvsov, haha! Tar ju ett tag att själv komma in i det också, men jag tycker dom var riktigt duktiga! Yvonne ville gärna backa undan för honom istället för att backa undan honom när han stod för nära, men det är sånt som man inte tänker på för att man tycker det är lättare att backa själv när man vill ha utrymme än att flytta hästen, men det blir lättare när man kommit in i det.
Visade lite ledövningar också och att han inte ska gå för nära bakom en och nästan på en. Han ska hålla samma avstånd än hur fort/långsamt man går. Om han kommer för nära så får man ta till sina vingar och börja flaxa och göra sig stor så att han backar. Haha, man drar alltså armarna bakåt i upprepande rörelse, assvårt att förklara xD om han inte backar för det för man ta hjälp av repet och vifta med det. Jag tycker det gick ganska bra, ibland blev han lite okoncentrerad och bara gick på och tittade på annat men han fattade snabbt backövningarna :)

Sedan for jag hem en sväng och åt innan jag for tillbaka igen för att rida ut med Anki och Ace. Hästarna var på andra sidan hagen borta hos Anki så tog med mig sadeln,tränset, borstar, hjälm, Ankis hjälm och väst eftersom det ändå ska vara där borta nu när vi ska städa ut. Gick genom hagen, för jag ville inte gärna gå längs vägen och se ut som en mupp konkandes på massa grejor med en hjälm uppe på huvudet halvvägs neröver ögonen och sadeln mm. i famnen, haha, fick lov att ta på mig en hjälm för händerna var fulla. Gissa om jag var trött i amrarna när jag kom fram, var alldeles skakis och idag har jag träningsvärk i dom, haha här är man vältränad ;D
Nåja, nu skrev jag en hel novell om att bära grejor! vi red iallafall bort mot svedje. Red svedjevägen och sedan ner på banvallen. Vi travade där och Ticken tyckte alla blå blommor längs kanterna var märkliga, så han slingrade sig från sida till sida, han var övertygad om att blå blommor är giftiga! hah sötis^^ älgar och lastbilar går bra, men blå blommor, huuuuuga!
Sedan red vi upp över lägdorna och upp på Svedjevägen igen sedan tog vi skogsvägen upp till höger där vi körde galopp och sedan genom skogen så vi kom fram vid Hamptjärn.
Vi red ner längs tjärn och sedan på tillbakavägen vände vi upp och körde en galopp på den breda stigen innan vi vände tillbaka och gick ner till hagen igen :)

jag och Cassis tittar på eldregn, förra sommaren.


lördag

I lördags så red vi lite på lägdan igen, skritt och travarbete. Försökte få honom att trampa under sig lite bättre och det gick riktigt bra kortare stunder. Efter ett litet tag så gick vi ner över lägdan och galopperade sedan tvärs upp över den, härligt :)
Gick sedan över till paddocken därifrån och fortsatte lite där på en volt, han var riktigt fin. Blir gärna att han går med bakdelen lite utanför men det gick bra!

lägdan

Red på volten på lägdan idag med Ticken. Tränade på böjning och samling på lång tygel. När han väl kom igång med bakbenen var han jättefin!
Tränade lite på galoppen också, först vänster. Först tror jag det blev lite korsgalopp men han han gjorde några fina fattningar också, han tycker det är lite jobbigt att galoppera på volt :P
Sedan prövade vi lite höger också, det gick inte speciellt bra xD känns som vi aldrig kommer nån vart med det där, inte för att vi tränar speciellt ofta på det men jag har funderat på om det kanske gå lättare att lära in det från marken i löslongeringen när han väl börjat kunna fatta vänster galopp efter mitt kroppsspråk kanske det går att göra samma i höger varv sedan. Men vi får se, ingen katastrof om det inte går/han inte vill. Vi ska inte tävla eller visa upp oss ändåså :)
Travade av lite på slutet också efter att han skuttat till lite i något som kunde ha liknat början på höger galopp. Då var han jättefin och höll en stadig form på halvlånga tyglar, även om det ibland kan råka bli lite bakom lod, han har itne riktigt styrkan att hålla upp sig så länge^^

Nu ska jag snart fara ut till stugan och kaninerna hänger på ut, och imorgon blir det midsommarfirande borta i byn :) Ska föresten ha en till kanin på bete i sommar, Crosby, Ankis kanin som bor i stallet. Han kommer om några veckor :)

filmer sommarcupen

Fick tom. klart filmerna igår också :) som sagt, hela dressyren är inte med :(

70 cm, tog med när domaren klantade sig med ;D

80 cm

dressyren

ärevarv. Kolla vad Blomman och Ace är söta när dom tigger rosetter ;D

Bilder från Sommarcupen!

nu äntligen kommer några av bilderna från sommarcupen. Filmerna har jag inte gjort än och dom blev ännu sämre kvalité än vanligt eftersom jag blev tvungen att reparera dom och hela dressyren gick inte att rädda, så det är bara lite från början :(

framridning

LB:1

70 cm80 cm

80 cm

mot sista hindret

efter målgång

ärevarv

härlig kväll

Idag fick Ticken en vilodag, det är han värd, han måste ju få lite sommarlov ibland också och då tycker jag allt att han kan äta upp sig lite mer ;D
Lånade Ace och red henne på lägdan. Skrittade ett varv på en stor volt och då blev det som ett spår i det höga gräset. Perfekt att träna böjningen när man har som "ramar" på båda sidorna och man känner mkt tydligare när det blir rätt. Vi körde mest trav och galopp och hon var superduktig! Lyssnade på förhållningar för sitsen och ställde om sig om jag vred överlivet lite. Från början tyckte hon galoppfattningarna var lite småjobbiga men det blev mkt bättre efter några gånger och hon hade en lugn och samlad galopp :)

lerkalas

Då var man 18 då, hm känns varken bra eller dåligt, mest dåligt faktiskt, snart nitton sedan 20, huuuga!
Igår så gick jag och Ticken till paddocken och tränade på samma saker i löslongeringen som i förrgår. Han var inte lika lyhörd men duktig ändå! Han försökte byta varv några gånger men inkallningarna funkade riktigt bra.
Fortsatte att träna på vänstergaloppen. Vill att han ska fatta bara med hjälp av mitt kroppsspråk, men där är vi inte riktigt än, måste hjälpa till lite med repet. Han var lite småtjurig när jag bad honom galoppera men efter några försök så förstod han och galopperade några språng tills jag bad honom vända in.

På kvällen efter jag varit hem emellan och tagit emot gäster så for jag tillbaka upp till Anki och vi tog Ace och Ticken i grimmorna och gick upp till tjärn. Dom var inte så badsugna. Ticken vände rumpan till och tittade hemåt och Ace stod med hovarna i vattnet och hängde med huvudet som om hon tänkte: får jag gå upp snart?! haha^^ Vi gick sedan stigen längs tjärn och hittade en stig som vi aldrig gått på förut så vi provade den. Efter ett tag blev det alldeles sumpigt men vi fortsatte iallafall. Kan säga att mina tygskor och Ankis gympaskor inte höll sig rena så länge, typ survatten xD Till slut fick vi lov att vända och Ankis kofta hade fullt med lerkloffsar bak, haha det kanske var därför vi aldrig gått den stigen förut! och dessutom hörde vi nått som knakade inne i skogen så vi blev alldeles förstummade, vi typ ba: lugn hästarna lugn åsså var vi typ helt stirriga själv, det var där vi bestämde oss för att vända :P
Alltid ska vi hitta dom knasigaste vägarna som ingen annan skulle komma på tanken att ta. När vi kom tillbaka ner till Anki så spolade vi av hästarna som blivit leriga på benen och släppte sedan ut dom i hagen igen och då blev det rullkalas, alla tre samtidigt!
Sedan fick jag en present av Anki också! Ett par vita ridbyxor, såå snällt :D nu kommer jag inte känna mig lika B på tävlingarna ;D

lösträning Ticken och Ace

For till stallet fram mot kvällen. Tog först Ticken till paddocken och löslongerade en liten stund. Han var underbar! Gick inte ifrån en enda gång och lyssnade super! Han travade på en stor volt runt mig och kom in när jag bad honom vända upp.
Eftersom det gick så bra i traven prövade jag att be om vänster galopp. Först förstod han inte riktigt men efter några försök så gjorde han en jättefin fattning, lät honom galoppera några språng och bad honom sedan vända upp och stanna ute på "spåret". Det blev mkt tuggande och smaskande. Vi gav oss där eftersom han var så duktig och allt flöt på, vill inte att han ska bli less.

Sedan var det Ace tur, hade först tänkt rida men sedan kände jag för att löslongera henne med :P
Började med att ta henne på volt runt mig i trav, ville att hon skulle börja sänka huvudet och gärna slicka sig om munne eller smaska(hästen tänker) innan jag kallade in henne. Hon sänkte inte huvudet speciellt mkt men smaskade gjorde hon efter en stund när hon börjat undra vad det var för mening med att trava runt runt :P meningen är alltså att få hästen att tycka det är mkt bättre att vara inne hos mig där den får vila och klappar, om den inte vill va hos mig så måste den röra på sig, till slut tycker hästen det blir jobbigt att behöva springa runt och ber troligen om att få komma in. Då säger jag till den att nej, du ska vara där ute tills jag säger till. Den ska inte få komma och gå när den själv känner för det.
Efter en stund prövade Ace med just detta, att vända in mot mig, jag skickade/viftade ut henne igen och bad henne sedan efter en stund att vända upp mot mig. Ingen reaktion. Efter många försök kom hon in till mig. Hon fick mkt beröm och jag bad henne stå med sänkt huvud och släppa kontrollen om allt annat runt om. Hon tyckte det var riktigt skönt och stod tom. med halvt slutna ögon ibland.
Efter lite klappar så satte jag på repet och tränade lite flytta bakdel så hon skulle bli lite känsligare för inkallningarna. Efter i gjort det några gånger så släppte jag lös henne igen och bad henne trava på volten igen. Hon försökte precis som förra gången med att vända upp av sig själv, skickade ut henne igen. Hon galopperade lite ibland också, och då lät jag henne göra det, koncentrerade mig inte så mkt just på gångarterna utan lät henne välja mellan trav och galopp. När hon gått ner i trav så bad jag henne vända upp, det var inte perfekt men mkt bättre än första gångerna.
Bad henne sänka huvudet igen och kliade henne i pannan, när hon stod lugnt och avslappnat så satte jag på repet och vi gick tillbaka till stallet.
Hon var ganska trött i stallet, inte av att hon sprungit, hon var inte svettig eller nått sånt, utan av att hon fått tänka så mkt. Hon var riktigt duktig!

ni får en bild från framridningen på sommarcupen, laddar upp resten nån annan dag :)

Sommarcupen

Idag var det då andra deltävlingen av sommarcupen. Ace var helt otroligt duktig! superfin verkligen, så nöjd med henne :)
Dressyren var då först, LB:1. Hon var riktigt fin och lyssnade jättebra! Det enda som var lite problem var den ökade skritten som vi inte är ngn fena på direkt, blir antingen arbetsskritt eller trav ;) så jag satsade på vanlig arbetsskritt där istället för att riskera att slå över. Lite svårt med avsaktningen från mellangaloppen också men annars var hon super! Det blev 59,37% och det är jag såå nöjd över. Fick ca. 54% på LC:n förra gången. Hon blev inte rädd för startsignalen idag heller ;)

Sedan var det då hoppning 70 och 80 cm. Hon var duktig på framhoppningen dock lite taggad efter hindren som vanligt men bättre. När vi red i på banan så tyckte hon publiken på läktaren var lite småläskiga och gick på tvären, haha fåne! men så fort vi kom förbit där och galopperade mot start så blev hon koncentrerad. Det blev tyvärr en rivning på fjärde hindret, kom lite för nära hindret och det var ju bara mitt fel. Jag är ingen fena på avstånd och veta antal galoppsprång och sånt om jag säger så, vi bara kör och hoppas det går bra ;D
Hinder 1-7 var grund och 8-11 omhoppning så då slutade jag såklart efter 7:an eftersom jag rivit, men det fattade inte sekretariatet, utan jag galopperade runt på en volt och väntade på att dom skulle prata i högtalaren(typ: det blev fyra fel och tiden blabla) men det gjorde dom aldrig. Och när jag tittar mot sekretariatet sitter dom bara och titta konstigt på mig och tiden går fortfarande! Jag frågar nägra små funktionärer, visst rev jag?! och ja det gjorde jag. Efter jag tittat ut dom frågande lite till så säger dom: Om du får noll fel i grundomgången ska du fortsätta rakt fram på hinder 8. Men jag rev ju! Vad jag kan se har vi inte regristrerat nån rivning. Efter att jag frågat tjejerna vid hindret en gång till och jag sagt ännu en gång att jag rev så kom dom fram till att jag rivit. Tjejerna hade lagt upp bommen direkt efter så sekretariatet hade inte sett det, snacka om klantigt!

Sedan gick jag tillbaka in på framhoppningen och väntade på 80 och oroade mig för hur det skulle gå nu när allt blev så rörigt. Och jag hade värsta ångesten om jag skulle svänga innanför 3:ans hinder i omhoppningen eller ta ut svängen runt hindret, för det blev ganska snävt om man skulle vända innaför. Jag provade att hoppa ett räcke på framhoppningen och sedan vända snävt till höger direkt efter och det gick bra så då bestämde jag mig för att satsa lite, haha! fast jag hade blivit sjukt besviken på mig själb om det inte gått vägen ;P men som tur var så gjorde det det än fast jag höll på tappa stigbygeln i kurvan. Hon var toppenduktig på 80 cm och lyssnade jättebra! även om det som vanligt var lite si och så med avstånden :P
Vi låg etta jättelänge men mot slutet så kom Pauline och Blomman och snuvade oss på förstaplatsen med några hundradelar, men mkt grattis till dom :D och jag är sjukt nöjd ändå! en placering bättre än förra gången och med tanke på att vi aldrig har chans att träna utan bara far på tävling, hoppar två banor, far hem och väntar på nästa tävling typ så tycker jag vi var ganska duktiga, haha!
En superrolig dag :)

Ska lägga ut många bilder och film sedan också. Blev jätteledsen när jag kom hem och tittar på filmkameran och ser att det står no image!!! minneskortet måste fått nått fuck up för det fanns filmer innan, det vet jag eftersom jag kollade på dom och det står att det är tomt på datan också. Men som tur är så kunde Magnus fixa fram iaf några filmer med nått program. Så jag hoppas att alla går att hitta!

Sörgården

Nu(i lördags) har jag kommit hem från en veckas jobb på Sörgården kurs och läger. Det har varit mkt jobb men även superkul och det är alltid lika kul att lära känna nytt folk. Några dagar regn men annars bra väder.
For direkt till stallet här hemma på kvällen för att rida igenom programmet med Ace några gånger på plan. Hon var riktigt lugn och fin i galoppen! Efter en liten stund kom Yvonne ner med Ticken som hon lånade eftersom Povel vilar fortfarande och vi red upp bakom skolan och till tjärn. Vi vadade och plaskade i vattnet, så himla mysigt^^

mysdag

Idag blev det ännu en barbackatur. Upp mellan hagarna i skogen och sedan höger mot tjärn. Vi gick runt och plaskade och plumsade i vattnet, så himla mysigt en dag som denna med riktigt sommarväder :D Vid ett ställe blev han jätterädd för en bil som hade parkerat bakom några träd, haha! verkligen kastade runt och gick åt andra hållet, efter det blivit så några gånger och han inte blev lugnare så klev jag av och gick förbi. Då var det som om han: jaha, var det bara en bil, pinsaamt! haha^^
Jag hade den filmkameran som jag filmade med häromdagen, som man kan sätta fast så den filmar medan man rider. Hah såg lite småkul ut nu när jag tittat på det. Men jag hinner inte fixa den idag för ska fara ut till stugan alldeles strax och Siktor följer med som vi är hundvakt åt i helgen och imorgon bitti far jag ju till Sörgården och blir borta en vecka.
Gud jag kommer verkligen sakna Ticken känner jag!

blev en till bild från sommarcupen foto: Pernilla Larsson

allti äre nått...

Idag blev det ännu en barbackatur i skogen, det är så mysigt! och framförallt när det är såhär fint väder, man börjar nästan ana lite sommar, just det jag fick ju faktiskt sommarlov idag, det hade jag nästan glömt bort xD allt är så stressigt som det är ändå.
Vi red upp vid Hamptjärn, ner över berget och sedan den mysiga skogsvägen och ner backen så man kommer fram mellan betena. I en hage står ett varmblodssto som började springa runt med svansen i taket, jag tror nästan Ticken blev lite småkär som han stannade och tittade och ville nosa på varandra, och på andra sidan stigen stod Nils och mullrade fram små gnägg. Ticken fick vara poppis idag^^ det är nog för att han blivit så snygg i sin nya sommarpäls :D
Han var pigg och glad idag, skrittade mest men travade på några ställen också, riktigt fin var han!

Sedan for jag hem ngn timme och for sedan tillbaka igen och gick upp till Anki så gick vi ner till stallet med Ticken och Ace och Yvonne kom och tog in Povel från storhagen. Dom står inte i samma hage nu för Ace är brunstig och då blir Povel..ja lite.. ja, han har inte riktigt fattat att han är valack helt enkelt tror jag ;D
Vi pratade lite över hur vi ska göra med stallplatser och sådant och troligen blir det så att Yvonne står med Povel uppe i Berg och jag och Anki nedanför, bredvid Haffstaskolan.

Ace är bättre i benet och nästan inge svullen alls runt såret och det har läkt fint. Anmälde mig till sommarcupen ikväll. 70 och 80 cm och dressyr LB:1 får se hur det går hade helst velat rida LC:n igen :P det är ju dagen efter jag kommer hem från Sörgården så jag kommer inte kunna träna så mkt förutom på kvällen innan, och Anki är utomlands när det är, såå tråkigt! menmen det kommer nog gå bra ändå^^

Wilma röntgades idag, hon har fel på en hjärtklaff :'( hon kommer behöva medicin två gånger om dan livet ut. Koll en gång om året och ökning av medicin. Usch, när ngt börjar lösa sig så kommer alltid nått nytt, kan man aldrig få sluta oroa sig? varför just hon :'( älskade bästa vän<3

kolla vilken fin bild som Pernilla Larsson tagit från sommarcupen del 1


filmer

Här kommer film från i måndags, gjorde två stycken, en med markarbetet och en med lösridningen.
kolla stallplatser

Igår så tog vi en liten mysig barbackatur upp mot tjärn och lite runt där. Vi skrittade mest och tog det lugnt men travade lite uppför en backe. Han lyssnade jättebra och gick över övergången över utloppet från tjärn utan några som helst problem. Det är olika dagar, ibland vill han inte alls gå över och ibland går han över som ingenting ;P

På kvällen så träffades jag och Carin och pratade hur vi ska göra med Ticken och stallplats och allt och sedan for vi, Anki och Yvonne och kollade på ett stall i Överhörnäs. Det var ett fint stall med många boxar, varmvatten, spolspilta och allt sånt. Dock ingick det inte in och utsläpp som kan bli lite krångligt när det är så långt ifrån, men ett jättefint stall med jättestora hagar.

Nu imorse så for jag och Anki och tittade på ett annat stall som dom hade varit och tittat på i måndags, också i Överhörnäs. Det är ju inte alls lika nytt och samma sorts stall som det andra men ändå lite småmysigt. Och vi får måla om och göra om som vi vill. Där var det två boxar, typ kalvboxar, och in och utsläpp, hö och spån ingår. Finns en liten ridbana några hus längre bort och en lägdan som skulle plogas upp på vintern. Och gubben verkar sjukt snäll och gullig.
Och det bästa är att om det blir så att Yvonne hamnar i det första och jag och Anki i det andra så är det bara några lägdor mellan dom så att vi fortfarande kommer kunna rida tillsammans :)

Jag hoppas att allt blir bra och löser sig, just nu oroar man sig mest hela tiden, jag kommer sakna hallbacken sjukt mkt!

Just det, glömde säga! det gick att jag började jobba en vecka senare på Akzo så att jag kan jobba som medhjälpare på lägret på Sörgården. Gissa om ja vart glad :D

bästaste Tick

Idag var vi lediga liksom imorgon, så skönt, en bra anledning till att välja media ;D Jag och Ticken gick till paddocken och jobbade först lite från marken, både med rep och löst. Han var helt underbar och lyssnade toppen och gick inte iväg en enda gång :)
Jag filmade också, dock vet jag inte hur det blev eftersom jag prövade med nån ny kamera som vi hade här hemma utan display så jag kan inte se vart jag filmar, haha! och så krånglade den några gånger så jag visste inte om den filmat överhuvudtaget, menmen vi får se ;)
Vi tränade lite flytta bakdelen mot mig och det blev framsteg om än ett väldigt litet! han lyfte lite på bortre bakhoven och gjorde en tendens till att flytta den under sig så då släppte jag trycket och han fick beröm/vila. Vi busade lite också, eller typ sprang runt och fintade honom, från början var han lite små seg men ibland så travade han på och slängde sig åt sidan/hoppade undan när jag kom jämsides, första gången han busat lite mer på riktigt så det var kul att se :)
Gjorde några bugor också som vi inte gjort på jag vet inte hur länge, dom första två var lite knaggliga men den sista var riktigt fin. Spanska skritten går framåt också, jag behöver inte "locka" honom framåt lika mkt efter varje kliv utan han har fattat att han ska fortsätta framåt, dock gör vi fortfarande bara ca. 3-4 steg på rad. Sakta men säkert så han inte blir uttråkad, vilket han kan bli ganska fort, så man får hitta nya sätt att motivera honom hela tiden ;P Det är skillnaden motför tex. Ace, henne kan man göra samma sak med hundra gånger utan att hon tröttnar ;)
Red lite i halsringen också och han var ännu duktigare än i förrgår, lyssnade super på vikthjälperna och missuppfattade inte en enda gång åt vilket håll vi skulle^^ Försökte oss på lite spansk skritt från ryggen också, det gick sådär, men han försökte verkligen förstå och det är ju huvudsaken :)
Vi gjorde lite allt möjligt helt enkelt, så ni får väl kolla på filmen när den kommer, om man nu ser nått ;D

Fick föresten världens bästa erbjudande ikväll! Att få vara medhjälpare på första lägret på Sörgården nu den 12/6-19/6, gissa om jag blev glad? detta har typ varit mitt drömsommarjobb sedan två år tillbaka!! Sörgården är alltså stället där jag brukar fara på läger och kurser på sommaren, där dom håller på mkt med NH och CR.
Men eftersom allt har jävlats med mig under hela våren så ska detta såklart inte vara ngt undantag! problemet är att jag har sommarjobb på Akzo under denna vecka och fyra till. Så imorgon ska jag ringa dit och kolla om jag skulle kunna få börja jobba där en vecka senare, vad är oddsen? typ noll skulle jag tro :(

en bild tagen idag uppifrån Anki med den konstiga kameran, den svart klumpen är Povel, sedan Ace och Ticken står och gömmer sig i skuggan till höger om Acean ;)


helgen

I lördags hade jag utsäpp. När jag kollade på Ace's sår så märker jag att typ hela benet svullnat upp, vid knät och på utsidan av skenbenet så man inte ens kände senorna. Tog henne till paddocken och smsade Anki som ringde och sa att hon skulle komma så fort som möjligt.
Släppte ut killarna i vinterhagen så länge, först Ticken och han blev alldeles till sig att han inte fick komma ut på betet och sprang runt och bockade och hoppade och hade sig, haha! när Povel kom så sprang dom lite till och ställde sig sedan i hörnet och tittade ut mot betet ;P
När jag kom tillbaka till paddocken så stod Ace och flirtade med Nils som stod i hagen bredvid. Dom stod båda och hängde över staketen och tittade på varandra men efter en stund blev Nils less men Ace gav inte upp! "hallåå, titta på mig, här är jag!*kissakissa* hallå ser du mig?*kissa lite till* ;) Ja hon verkade ju inte så brydd över svullnaden och hon haltade inte.
När Anki kom så ringde hon vetrinären och han ville komma och kolla på det, han sa att det kom från såret och att det hade "spridit" sig neråt och att hon troligen fått en liten inflammation. Hon fick antibiotika som hon ska ha ett tag och hon ska vila i nån vecka.
Det är så typiskt! Vi som trodde det var bra och att såret läkt ihop så fint. Hon fick en lite större kur när vet. var där och det hade tydligen hjälpt för på kvällen hade svullnaden gått ner helt och hon var inte svullen idag heller men ska fortsätta med medicinen och vila.
Vi släppte ut killarna på betet sedan och lät Ace stå i vinterhagen, det blev några galoppvändor hit och dit från början, bra att hon tog det lugnt och vilade ;)

Idag tog Ticken och jag en sväng i skogen. Gick upp vid skolan och sedan höger den mysiga grus/skogsvägen, där vi travade lite och tränade lite samlad trav, han var jättefin! sedan över berget och ner vid tjärna. Vi plumsade lite i vattnet också innan vi gick vidare.
Han var pigg och glad idag!Blåsigt!

Idag for jag och Ticken bort till banvallen, körde galopp där, lät honom springa på som han ville. Red sedan över lägdorna upp till svedjevägen igen. Travade och galopperade på den uppklippta gräsvägen som vi gick i onsdags.
Tränade lite rakriktning och slutor längs vägen och lite samlad trav inne i skogen på väg hem. Han var jätteduktig, dock lite pigg i traven, men det är ju bara positivt :)
Mysig tur, synd att det ska blåsa så jävulst bara...

Tog Ace till paddocken en liten stund också. Tog repgrimman och sadeln och började med några övningar från marken. Lite på volten, vända upp, stanna, backa mm.
Efter en stund hopppade jag upp och skrittade lite. Kollade halterna och det gick bra, behövde inte ta i henne nånting nästan. Sedan körde vi lite formning efter volten och böjning/ställning och försökte få henne att söka neråt. Gick riktigt bra och i vänstervarvet var hon jättefin :)


inte långtråkigt här int

Idag slutade vi ganska tidigt så for till Ticken på dan. Gick till paddocken och gjorde lite övningar från marken. Började med lite inkallningsövningar, det gick riktigt bra! dock känner jag att det skulle vara behändligt med två sticks ibland. Tror jag köper några långa vanliga dressyrspön istället för en till stick som jag kan ha när jag tränar sånt, då det inte blir lika klumpigt :)
Gjorde lite flytta bakdel också, bara av att jag vinklar huvudet och tittar mot bakdelen, dock var han lite seg idag och jag fick vara lite övertydlig.
Backa bakifrån har han blivit jätteduktig på och några gånger backade han bara av att jag duttade i luften med sticken ovanför hans rumpa.
Det kom en regnskur mitt upp i alltihop också så då ställde han sig med rumpan mot blåsten så då ställde jag mig bredvid så stod vi där tills det blåst över, tog inte så lång stund så var det blått på himlen igen.
Hoppade upp och red en stund i halsring och med sticken en stund också. Behövde inte ta i halsringen nån gång nästan, han lyssnar mkt bättre på vikthjäperna och om jag sträcker ut handen åt det hållet vi ska och ibland lägger jag sticken mot halsen, här skulle det också vara bra med två sticks eller spön ibland. Halterna har han blivit suverän på också, behövde inte här heller ta i halsringen, utan satte mig bara lite tillbaka och förde fram benen en aning så stannade han på en gång, duktig!
När jag hoppat av så körde vi några yoga på varje sida, där var han väldigt loj och orkade knappt lyfta upp benet själv :P spanska skritten tyckte han däremot var roligare^^

Ikväll hade jag insläpp så jag gick till stallet med Wilma som sällskap. När jag fixat klart i stallet och släppt in ninis och diverse så gick vi ut på betet och hälsade på hästarna. Wilma tyckte som vanligt att dom var lite läskiga, Ace tyckte det var jätteroligt att gå bakom henne med nosen i backen och följa efter henne samtidigt som hon flåsade med näsborrarna. Ännu roligare var det att överraska henne när hon inte märkte nått och puffa Wilma i rumpan så hon sprätte till i luften, haha!
Efter att ha stått och gosat med en ovanligt mysig Ticken en stund så gick vi och Wilma upp mot tjärn en sväng och tillbaka. Tog sedan in dom. Som tur var så kunde mamma komma och hämta oss för det hade börjat blåsa ännu mer och jag var ganska trött i fötterna efter att ha gått så mkt, fast jag tror faktiskt det var Wilma som blev mest glad över det, nu ligger hon här bredvid och snarkar ;D

kvällstur igen

Idag så lånade Yvonne Ace(eftersom Povel är halt sen han fick spiken i hoven) och vi red en sväng bort mot Svedje. Red barbacka jag idag med, mysigt när man ändå bara ska ut och mysa i skogen.
Vi skrittade mest men travade en bit längs svedjevägen också. Vi hittade en klippt "väg" ner över lägdorna som sedan kom ner vid Kock ungefär coh sedan kunde vi rida lägdan upp jäms med hagarna så vi kom upp på vägen igen. En lagom runda såhär på kvällen!
Skabbräven var på turné över lägdorna igen, det tyckte inte fåglarna var så populärt. Tror jag ser den nästan varje gång jag rider där borta mot ridskolan!


tisdag och spring i benen

Igår så red vi med Anki och Ace. Hästarna hade fått gå på bete uppe hos Anki på eftermiddagen så när vi skulle ta dom där ifrån så gick vi genom stora hagen också(dom sitter ihop) Povel skulle få gå lös bakom, men sedan tänkte vi att vi kan ju släppa alla så kan dom ju få springa dit upp till andra änden av lägdan.
Och jävlar vad dom sprang! Ticken la av en riktig brakare och sedan bar det iväg ;) dom sprang enda bort till andra sidan i full kareta och det bara dundrade i marken, så härligt att se dom! sedan sprang dom lite fram och tillbaka där uppe och när vi kommit dit så stod dom och betade igen, men gjorde några små svängom då och då.

När vi väl kom oss iväg var klockan typ halv tio, hehe. Jag red barbacka, vi gick upp vid skolan och sedan runt över berget och ner vid Hamptjärn. Vi tog det bara lugnt och luffsade på i skogen. Supermysig kväll, dock lite småkallt i skuggan.


måndag ridskolan

Jag har varit väldigt seg på att uppdatera på några dagar, men kommit hem sent så har inte orkat helt enkelt.

Det var uteritt på ridskolan i måndags, tog med Acean iallafall. Vi red banvallen runt och sedan upp Vitsjövägen. Galopperade uppför där, red tvåa då och hon var riktigt lugn och lyssnade jättebra, det gick fort men hon var ändå lugn på nått sätt :)
Sedan körde vi hoppstigen 2 gånger, då red vi först. Första gången så tyckte hon det var lite konstigt att hon skulle hoppa över märkliga pinnar som låg tvärs över hennes framfart, och saktade in och hoppade från skritt på de första hindren,haha! men andra vändan hade hon förstått vad hon skulle göra och då tyckte hon det var superroligt och sprang på^^
Allt hade gått så bra, förutom att en i gruppen ramlade av på hoppstigen(oväntat) haha, nej förlåt nu var jag elak! men när vi var på väg neråt igen så stannade Camelia och Ace var lite piggelin bakom så hon som red tyckte att vi skulle gå om. När vi var jämsides så piper Camelia till och hoppar upp och kickar först mig på benet och sedan på Ace's bog/ben, hon började blöda, och det rann över hela benet.
Hon haltade inget och verkade inte så himla brydd när vi red tillbaka till ridskolan. Tog in henne i duschspiltan och sköljde av och fick hjälp att undersöka det och sånt. Det hade inte blivit så djupt som tur var och var kanske ett 2 cm långt jack, ser alltid värre ut när det blöder så mkt. Så jag kunde iaf rida hem och hon gick på precis som vanligt, fick rengöra lite när vi kom tillbaka också eftersom det börjat blöda lite igen.

Nu(onsdag) har det läkt riktigt bra och dragit ihop sig, dock lite varigt och svullet men hon haltar inte.

RSS 2.0