-Sommarn e fin

Ojdå, har visst hamnat på efterkälken här..Det har hänt mycket sedan jag kom till Övik. Det har varit midsommar på Burön, lika mysigt som alltid! Fina människor och fint väder!
 

 
 
 
Har umgåtts med vänner lite här och där. Tråkigt är dock att Marulk fortfarande är halt, så har inte kunnat rida ut i den fina naturen än. Men han ska få massage på tisdag så hoppas det blir bra efter det! Maja fotade mig och Marulk på en av lägdorna häromdagen, lägger upp bilderna när internet är snabbare:) Har fått prova rida Helenes Snärtum, en nordsvenskvalack, superfin är han.
 
Idag har jag, mamma och Wilma åkt på utflykt ut till Skagen, fikat och gått på klipporna vid fyren.

-homeee

Säger hej ifrån Övik!
 
Sista dagen i Åre spenderade jag och Tilda i byn, startade med frukostbuffé på Bageriet. Hängde sedan runt på det otroliga utbudet av butiker i byn;)
 
 
Hemresan gick toppen, Marulk var så duktig så, gick rakt in i transporten bara. När jag lastade av hemma så gnäggar Bus-Johan och Marulk till varandra på en gång, så söta! Marulk släpptes ihop med Snärtum(Johan har fått fång:'( ) och det var inga problem, bara det vanliga pip o skriket.
 
 

-en massa grejs

Direkt efter vi kom hem från Oviksfjällen hoppade vi in i bussen igen och åkte till Fröåtjärn där vi skulle bevaka tjärnen under 24h för att se vad som händer under dygnet, med framförallt fågellivet. Som tur var så hade Mackan fixat en jaktstuga alldeles vid tjärnen så vi kunde vara inne när vi inte satt på pass. Vi sov dock i tält. Vi såg inte mycket fåglar, typ fiskmåsar och några andra. Kan ju varit för att det blåste nästan storm och regnade stundvis...gick vita gäss på tjärnen, det kanske räknas som en fågel?;)

När Tilda och jag kom hem därifrån så skyndade vi oss hem och lagade både lasagne och tårta på en timme, det tycker jag var duktigt gjort. Dessutom i vandringskläder som vi haft på oss både i fjällen och vid tjärnen, haha. Men vi hann iaf byta om innan Mackan och tre till kom över för mackish fyllde år. Blev en trevlig kväll med god mat!


I söndags paddlade vi en kajaktur på Åresjön några i klassen, lägger upp bilder från det sedan!

Idag har vi varit i Vallbo/vålådalen och gått en naturstig och guidat litegrann. Vi ska göra en guidemanual under sommaren så denna exkursion var som inspiration.


Marulk är föresten halt:( han blev det i förrgår mellan hagen och stallet..jättekonstigt. Jag hoppas på att han har sträckt sig för det har blivit bättre för var dag. Hade en teori om hovböld också men då borde det inte blivit bättre, right? och han ömmar inte på grus eller sten. förut när han haft hovböld har han ju inte velat gå på hoven alls liksom.

Nu står han i en egen liten gräshage för att inte röra sig jättemkt. Hoppas han blir bättre innan onsdag då vi åker hem till övik, annars får jag kolla upp det hemma.


Nej nu har jag skrivit för mkt, godnatt:)

 
 
 
halt häst:(
 
tog en springtur uppe på berget ikväll, sprang på ett väldigt stort avtryck i leran
 
sprang runt där upp och bara njöt av hur fint det är här, har lite separationångest nästan!

-badbilder

Dagen har väl flytit på, föreläsning på skolan och sedan direkt till stallet. Red på banan, mkt rakriktat på spåret och även öppnor på långsidorna. Han var mycket fin i traven mot slutet. Karro hade med sig rabarberpaj så blev gott fika efteråt.
 
Tilda och Malin var och tittade på en lgh, en 3:a idag. Den verkar asnice så förhoppningsvis blir det inflyttning där i augusti!!
 
Nu slänger jag upp lite mer bilder från när jag och Tilda badade med hästarna!
visst blev dom härliga?
 

-frälsta!

Idag har vi kört downhill igen, ååh så kul det är! Vi kan inte sluta le och säga till varandra, fyfan va grymt! Sån grym känsla att dörna ner i skogen över hopp, rötter, stenar, bäckar, drops och snirkelsvängar. I torsdags körde vi bara halvdag men idag körde vi hela dagen. Nu blir nästa inköp en cykel!!...eller inte, en ny kostar cirkus 45000! men visst finns det downhill i övik också? ska kollas upp!
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, vi körde en liten after bike på Max o åt glass. Sedan åkte jag till stallet och red ut med Marulk en sväng, myspysigt. Var lektioner på banan också som jag stannade kvar och tittade på en stund.
 
snart ingen snö kvar på skutan!
 

-gött häng

Förra fredagen åkte jag och Tilda bort till Maja och Kakan för en liten grillkväll. Vi satt på deras altan i kvällsolen ovanför åresjön, åt och selade spel.
 
På lördagen var det brännbollshäng borta i Duved, 1:orna mot 2:orna. Vinbrännboll var det och vi ettor vann! Eller egentligen så van tvåorna själva brännbollen men vi fick mer spexpoäng så vi vann totalt;) Tårttävling hade vi också framåt kvällen. Vi grillade nere vid sjön och sov i tält. Väldigt rolig kväll!
 
Igår hade vi avslutningsmiddag för tvåorna på Villa Tottebo, tråkigt att de slutar nu när man lärt känna dom bättre. God mat var det och sedan häng i deras lägenhet där de flesta bott under de sista veckorna. Det kändes nästan som vi var påväg till skolavslutning när vi gick till middagen, finklädda och allt! om man jämför vad vi brukar gå runt i.
 

-allt bra gött

Idag har varit e GRYM dag! Började förmiddagen med downhill nerför berget, det var så jäkla kul! cyklarna är sjuka och man kör över stock o sten, över broar och över hopp.  Det gav mersmak så i helgen blir det mer!  Vi får passa på nu när dom har bra pris i början av säsongen.
en del av gänget som körde idag!
 
Tilda och jag åkte sedan till stallet. Vi red ner till Björnänge och tog ett dopp med hästarna. Ulla plaskade som en galning som vanligt och Marulk försökte sig på några simförsök, om han lyckades vet jag inte riktigt. Himla mysigt var det! Maja bor inte långt därifrån så hon kom på cykeln och tog massa bilder på oss, väldigt nice blev dom! Ni får ett smakprov sålänge!
gillar denna bild, så glad!
 
Ikväll har vi varit nere vid vattnet nedanför Holiday några från klassen och grillat och haft det gött i kvällssolen.

-Forsränningslicens!

Forsränningskursen har varit så jäkla kul! går inte att beskriva, så tråkigt att det är slut bara! Men nu har jag licens för forsränningsguide om jag skulle vilja hålla på med det!:)
 
Jag har lärt mig otroligt mycket, både i mitt ledarskap och om forsen. Vi har ju turats om att vara guider inom grupperna i båtarna och som guide styr man hela båten och "gästerna" paddlar bara framåt. Man ger kommandon såsom framåt!, stopp!, bakåt! mm. och det gäller ju att skrika högt i forsen. Och vara snabb i tanken och räta upp båten eftersom strömmen gör att den svänger lite hit och dit.
 
Jag har utvecklats för varje dag och det är häftig känsla att faktiskt kunna styra en båt genom en fors och gå in i bakvatten mm.
 
De två sista dagarna har vi även fått prova simma i forsen(de tidigare dagarna var det på lugnare vatten) också lärorikt att känna vilka krafter det är och hur snabbt det går att flytta sig 10m.
 
Vi var riktigt nära att välta en gång igår också. Vi skulle ut ur ett bakvatten och surfa på en våg lite och när strömmen tog tag i nosen på båten blev det en jäkla kraft och strömmen tryckte ner ena långsidan på båten så vi stod nästan på högkant där ett tag. När vi tittade bakåt i båten så ser vi att Tilda som var guide för tillfället inte sitter där längre utan har trillat i forsen. Vi såg henne inte i skummet nånstans men då hade hon klängt sig fast bakom båten och trodde att hela båten hade tippat runt och att Martin(riktiga guiden) hade krupit upp på båten upp och ner(såsom vi tränat innan) och tänkte dra upp henne. När hon sedan kommer upp i båten igen så märker hon att vi andra tre fortfarande sitter kvar i båten, haha! Jag var dock riktigt nära på att åka i jag med, flög in i mitten av båten. Vi hade den lite större båten då också som inte har några footstraps, så då blir det svårare att hålla sig kvar.
 
Lägger upp lite bilder, lånade av Malin och Tobbe:)
denna bild var från första dagen tror jag
hah, inte jättepepp på att hoppa i det kalla vattnet..där längre ner i högerkanten ser ni föresten en som är redo med kastlina, det är där vi började simma in i bakvattnet.
men i hoppade jag, vi skulle mellanlanda i ett bakvatten vid en sten(där bilden är tagen) och jag lyckades faktiskt simma hela vägen in i bakvattnet själv! annars fick man hjälp av kastlina om man missade det.
Maja styr järnet. Detta är den större båten, de andra har ingen motor som är i vägen. Den användes till bogsering vid en lång flack sträcka.
Här är det jag som plaskar i vattnet från "mellanlandingen", och Malin är påväg i för att "rädda mig" dock så hann hon aldrig ikapp mig så jag fick simma in själv där nere, haha.
lunchstopp
en ynka bild från forskajaken också
nöjda tjejer efter avslutad kurs!
 

RSS 2.0