dressyr i repgrimman

Idag så red vi i hagen med repgrimman och sadeln medan Yvonne var ute med Povel. Kändes nästan lite ovant att rida i sadeln nu när jag inte gjort det på några veckor, det var ingen som kunde laga den nu, alla hade typ semesterstängt..
Innan jag satt upp så tränade vi lite att "vika undan" från trycket i repgrimman. Bad honom vika in huvudet mot mig när jag stod bredvid honom och när han gav efter så gav jag honom eftergift. Det gick riktigt bra idag, ibland vill han gärna gå lite runtrunt från början.
När jag gjort det från marken innan så går det sedan mkt lättare från ryggen och han förstår bättre när jag tex. tar ett ledande tygeltag, vilket jag gör när vi tränar böjning. Han var riktigtriktgit duktig och formade sig fint och sänkte halsen. Vi gjorde även några små skänkelvikningar och framdelsvändningar.
Travade uppför backen i hagen och körde två vändor galopp där också, det tyckte han var kul. Framförallt sista gången då han frustade som en galning efteråt och var riktigt nöjd med sig själv. Vi gav oss där och red upp mot insläppet igen och Povel hade kommit tillbaka in i hagen då också så.
Han har blivit jättebiten framme på bringan, flera små köttsår av de där jävla bromsarna :( och sedan är flugorna där istället. kletar in honom med hästsalva så gott det går där, men hemskt ser det ut!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Fy fan för brems! :( Kristallen har också blivit jättebiten, men det börjar lugna sig nu som tur är :)

2010-07-19 @ 16:22:22
URL: http://sandradamgren.blogg.se/
Postat av: ida

ja, uscha!!!! det var ännu värre igår, då han kliade bort en stor skorpa, idag har dom dragit ihop sig lite men fortfarande förjävligt =/

2010-07-20 @ 18:44:05
URL: http://idabn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0