ÖOR

Ridlektion på ridskolan igår med Acean, Cavaletti. Började två nya igår som skulle prova på, en med blont hår och en med grönt...
Iallafall, själva övningen var att vi i skritt först skulle göra skänkelvikning på hörnlinjen(?) rakställa och sedan över bommar, komma fram i trav efter dom och sedan trava över bommar på andra långsidan, sakta av till srkitt och in i skänkelvikningen igen osv. Hon var lite hård i munnen och lyssnade lite dåligt ibland men när hon väl lyssnade gick det fint. Hade lite svårt att få till rätt tempo över bommarna också, men det är ju bara mitt fel, svårt när hon är så korttravad också.
Sedan gjorde vi samma övning fast trav i sänkelvikningen, över trvabommar, fatta galopp efter dom och galoppera över upphöjda galoppbommar och sedan bryta av till trav nästan direkt efter bommarna. Det hade vi som nästan alltid problem med när det gäller avbrott från galopp till trav. Gjorde en liten volt och bröt sedan av till trav och sedan in i skänkelvikningen igen, den gick riktigt bra emellanåt.
Helen undrade också om jag ville byta grupp tills nästa termin så det blir nog så, nästa gång ska vi rida nått program för dressyrryttartest.
På både dit och hemvägen galopperade vi på lägdan bredvid gångvägen på Brogatan, härligt i snön. Tog även en galopp på hemvägen uppför gångvägen som går igenom skogen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0