ridskolan

Måndag och hoppning på ridskolan med Ace. Vi började med lite travbommar, kanske 8 st på rad eller nått, gick bra även om hon vill springa liiite för fort över. Sedan gjorde vi studsbommar där varje bom var upphöjd på en sida med varannan sida upp och varannan ner på varje bom eller hur det blir x) aja vet inte hur man säger men det var tre bommar iallafall. Det gick bra det med, blev lite springig så hon slog i dom ibland men annars gick det bra vi skulle även se till så vi landade i rätt galopp beronde på vilket varv vi skulle ut i.
Sedan till själva övningen, vi skulle hoppa på en 8-volt med två hinder uppställda och då måste man ju alltså byta galopp över varje hinder. Det var lite kruxigt men vi fick till det nån gång iallafall men oftast blev det att hon bytte galopp nått språng efter hindret.
Medans dom andra hoppade 8:an fick man rida på bommarna och galoppstudsen om man ville så körde dom några gånger och då var hon riktigt fin! fick bra flyt över studsen och sådär, går alltid bäst när inte ridläraren tittar ;D
Annars så tränade jag vi skänkelvikningar och öppnor och sådär medans dom andra körde, hon var superfin och det känns som det lossnade lite igen i dressyren. Inte sådär hackigt och oflytigt som när vi tränade några dagar innan tävlingen såd et känns skönt :)
Det var en som ramlade av värsta hemskt också, trodde seriöst hon bröt ryggen eller nått! Hästen vägrade och hon flög typ rakt upp i luften och landade med ryggen rakt på bommen så ryggen typ böjdes åt fel håll över bommen, skithemskt såg det ut! men hon satt där en stund och klev sedan upp och red igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0