-Cavalettihästen

Var sjuk hela dagen igår så det var därför jag inte bloggat nått, låg i soffan hela dagen.

så nu ska ja berätta om hur duktig Marulk var på lektionen i tisdags! Vi hade någon form av caprillibana med lite bomserier här och där. Både på rakt spår och på volt där bommarna låg tre st i en solfjäder. Var även lite skänkelvikning in från långsidorna och sedan ut på spåret igen.

Marulk sprang över alla bommar i en superfin takt och lyfte på fötterna ordentligt! Han var inte rädd för dom eller frös fast i marken som han gjort ibland förut när det varit bommar i farten. Det var en underbar känsla faktiskt, från att han stannat flera meter innan och börjat blåsa till detta:) Han verkar ha förstått nu att han faktiskt kan sätta ner fötterna emellan bommarna utan att dö istället för att hoppa över alla samtidigt, vilket oftast brukar sluta med: "vad var det jag sa? dom hoppade ju visst på mig!" ;)

På ena långsidan var det tre bommar och tre till lite längre fram där vi skulle komma in i trav och sedan göra halt i mitten och sedan trava över nästa. På slutet så la Helen ihop de sista tre bredvid varandra så att vi skulle komma in i trav sakta av till skritt emellan och sedan galoppera över "högen" som ett litet skutt..

..Deeeet tyckte han var läskigt! det såg ju inte likadant ut som sist! Han stannade och blåste och backade nästan hela vägen tillbaka till bommarna vi just travat över, haha, lillfjanten min^^ men efter lite ytterligare blåsande så tog han ett jätteskutt rakt upp i luften, så över kom vi ju!;) nästa gång fortsatte jag trava på och då gick det mkt bättre även om det var mer uppåt än framåt,hah! Vi tog det sedan från andra hållet, alltså in i galopp över högen halt i mitten och trav ut över nästa bommar. Det gick galant! Han fattade galopp och gjorde fin halt i mitten och sedan direkt in i trav, ååh finaste hästen!

När vi red hem hade det självklart börjat regna och på svedjerakan började det blåsa som ja vet inte vad kändes ungefär som i Emil i Lönneberga när han ska ta Alfred till doktorn, fast regn istället för snö..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0