ÖOR med Marulk

Marulk♥
Tog ju som sagt med mig Marulk till lektionen idag, trots att vi inte red ute men det spelade ingen roll för han skötte sig så himla bra, finhästen!
På vägen dit var han jätteduktig, han gjorde dock någon ganska hög stegring/vändning där från början nån gång och några småvändningar i samhället när han såg lite läskiga saker men sedan skötte han sig toppen! Han bajsade på gångvägen alldeles innan vi skulle gå in till banvallen så när jag plockat bort det så gick jag med honom resten då vi ändå hade gått om tid eftersom allt gått så bra.
Han stod lugnt och fint och väntade i stallet, kom dit ca. halv 8.

Han var lugn och fin i ridhuset också, några läskiga sockerbitar och lite sådär men ochs edan såg han ju en snygging i speglarna lite då och då som han var tvungen att kolla på ;)
Först gjorde vi framdelsvändningar på en fyrkant med kon i varje hörn, från början var han ltie "på" i bettet men effter en stund slappnade han av mer och vi skulle sedan lägga till ryggningen direkt efter vändningen utan halt emellan. Han var riktigt duktig! Ibland blev det ju att vi stod stil en stund innan ryggningen men han förstod snart vad det gick ut på!

Sedan var vi två på varje volt och körde galopp. Höger galopp gick sådär men han försökte verkligen och gjorde nått litet språng emellanåt även om det ibland blev vänster.
Vänster galopp gick superbra och han galopperade iallafall 1/4 av volten i taget, duktig kille!

Sista övningen var serpentiner med tre bågar. Första bågen var trav, sakta av till skritt när man passerade medellinjen. Skritta nästa båge och innan medellinjen skulle vi göra skänkelvikning fram till medellinjen och sedan direkt rygga några steg ur det och sedan fram i trav igen.
Han skötte sig toppen! Både på skänkelvikningen och ryggningen, blev inte trav på en gång från det men det spelar ju ingen roll. han är så duktig! Nu har jag sagt det många gånger men säger det igen, HAN ÄR SÅ DUKTIG!

Helen tyckte han var jättefin och tyckte han hade jättefin trav och takt och sa att hon blev riktigt imponerad, sånt gör en glad^^ och att vi bara skulle jobba vidare på högergaloppen eftersom han hade ganska lätt för vänstergaloppen ändå och itne bara rusar iväg :)

På hemvägen skötte han sig felfritt och vi travade lite på banvallen och på lägdvägen där innan ishallen och en bit längs gångvägen mellan områdena.

Finaste Marulk!


Kommentarer
Postat av: mamsen

Kul att det gick så bra :-)

Synd att jag inte hann dit o titta,,,

2011-05-04 @ 09:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0