presentation av hästarna



Visst kan jag göra det :)

Marulk



Marulk är då min foderhäst som jag haft nu sedan slutet av oktober 2010. Han är en varmblodsvalack född 2003. Han är en genomsnäll häst och han älskar att mysa. Lite kaxig kan han dock vara mot de andra hästarna när man är ute på tur ;) Han vill gärna vara modig och försöker alltid förstå och göra sitt bästa, även om modet ibland tryter och han inte riktigt vill erkänna det.
Han är alltid pigg och glad och är lättlärd och vill lära sig. Kan skriva hur mycket som helst men det får räcka för nu.


Killigrews Ace (Ace)



Ace ägs av Anki och Hanna är medryttare. Hon är ett Irländskt Halvblodssto född 1994. Jag brukar rida henne någon gång i veckan och ta med henne på ridlektioner på ÖOR och på klubbtävlingar. Även hon är en pigg liten dam, framförallt när det finns hinder i närheten. När man lunkar på i skogen så är hon relativt lugn. Hon kan vara skvätten och skygga för det mesta men hon är ingen tjurig eller svårövertalad häst. Hon är ingen tjurmärr. Även hon är genomsnäll och man kan känna sig trygg på hennes rygg men kan vara lite speciell att rida, framförallt mot nya ryttare.


Björn



Björn ägs av Helene och han är en korsning, vet inte mellan vad. Vet inte riktigt hur gammal han är men ca. 13-14 år?
Han är en ganska impulsivhäst som gärna tar till sitt flyktbeteende. Det hände många gånger från början när vi just flyttat till stallet att han bara drog rakt in i hagen så man flög som en vante efter om man inte släppte när man tog ut dom på morgonen. Sedan lät han sig inte fångas för att ta bort grimskaftet så lätt heller. Han är väldigt känslig och känner lätt av en när man går in i hagen. Om man har för avsikt att hämta honom så går han oftast iväg men om man bara går lugnt fram och ska klappa så är det inga problem. Han är även hästkungen i hagen.


Bus-Johan



Bus-Johan ägs även han av Helen, och det är hennes dotters Matildas häst. Han är ett gotlandsruss på 115 cm och född 2002. Han är väldigt sällskapssjuk och han kommer gärna fram i hagen för att hälsa, ibland kan han dock vara lite "bufflig" och inte vilja flytta på sig osv.
Jag provade rida honom en gång i paddocken och han kan vara en liten envis tjurponny och som gärna testar. Jag är ju en aningen för lång för honom men Lina provade rida honom här om veckan och det märks att han kan om han vill :)


Tornetta



Tornetta är ett nordsvensksto född 1993 och ägs av Yvonne och hennes familj, Frida är medryttare. Har aldrig ridit henne men hon är en väldigt okomplicerad häst. Bryr sig inte mycket om det runt om och är väldigt trygg i sig själv. Hon kan både vara lugn och pigg. Hon är Björns fru.


Såja, det var hästarna på Källströmsgården det :)
Tycker föresten det var kul att få en fråga i kommentarerna, så fortsätt med det om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0