-Hårdträning

5 plusgrader idag :D :D :D :D :D

haha. Jag och Marulk gick över till handelsträdgårdens parkering och red ett litet dressyrpass där. Var grus nästan hela och där de var is gick det ändå att rida eftersom den var mjuk.
Vi måste lägga oss lite i hårdträning denna vecka då det ju är dressyrtävling på söndag om en vecka;) Nej men vi ska göra vårat bästa och träna mkt på galoppen i veckan i den mån det är möjligt. Går ju inte precis att låna parkeringar på vardagarna när det är fullt med bilar och kunder..Får försöka lösa det.

I början av passet var han väldigt springig och lite stretig så jobbade mycket i skritten med att han skulle gå undan för skänkeln och bromsa upp sig lite. I traven tog det ett bra tag innan vi fick till en bra känsla men när den infann sig så kunde vi nästan trava på stället och han samlade sig riktigt fint! Älskar att rida honom sånna stunder, oftast är jag inte tillräckligt konsekvent när det inte är lektionsridning.

Då började vi med galoppen. Han gjorde några karateskutt i början men lugnade snart ner sig. Fattade galopp ur hörnet mot långsidan och sedan in på en volt efter några meter, typ som det ser ut i LB:n. Dock så var det lite för liten yta så han tyckte det var lite jobbigt men han kämpade jättebra och vi kunde galoppera några varv i båda varven även om vi flöt ut lite ibland.
Efter galoppen var han även super i traven.

Påväg till hagen efteråt så stretchade jag honom med lite yoga och lite "hov" hans också med.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0